Design of an autometed mapping and facilites management system for electric distribution utilitis in Turkey
Türkiye'deki elektrik dağıtım müesseseleri için bir otomatik haritalama ve altyapı yönetim sisteminin tasarımı
- Tez No: 56686
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZİH GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Coğrafi Bilgi Sistemi, Elektrik Dağıtım Sistemi, Otomatik Haritalama ve Altyapı Yönetimi, Veritabanı Tasarımı iv, Geographic Information System, Electric Distribution System, Auto mated Mapping and Facilities Management, Database Design m
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz Türkiye 'deki elektrik da gitim müesseseleri için bir otomatik haritalama ve altyapı yönetim sisteminin tasarımı Tuncer, Nazif Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nezih GÜVEN Ağustos 1996, 107 sayfa Elektrik dağıtım sistemleri, fiderler, trafolar, anahtarlama ve koruma elemanlarının oluşturduğu büyük ağlarla ifade edilirler. Bu yüzden elektrik dağıtım müesseselerinde çok yüksek miktarlarda bilgi tutulması gerekmektedir. Bu çalışmada, bir Coğrafi Bilgi Sistemi üzerinde çalışan bir Otomatik Haritalama ve Altyapı Yönetim sisteminin yapısı ve veritabanı tasarlanmış, ve Türkiye'deki elektrik dağıtım müesseleri için uygun bir entegre sistem önerilmiştir. Bu tasarım İstanbul Beyoğlu dağıtım bölgesinin tipik bir kısmında uygulanmıştır. Bu sistemin, elektrik dağıtım müesseseleri için harita üretiminde, proje hazırlanmasında, mevcut ve gelecekteki enerji talepleri için planlamalarda, altyapı bakım ve yönetiminde, işletme koordinasyonunda, ve genel servis ve bilgi yönetiminde pek çok yararlar sağlayacağı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF AN AUTOMATED MAPPING AND FACILITIES MANAGEMENT SYSTEM FOR ELECTRIC DISTRIBUTION UTILITIES IN TURKEY Tuncer, Nazif M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nezih GÜVEN August 1 996, 1 07 pages The electric distribution systems are characterized by a very large net work of feeders, transformers, switches and protection devices. Therefore, huge amounts of information must be involved in electric distribution utilities. In this study, structure and database of an Automated Mapping and Fa cilities Management (AM/FM) system based on a Geographic Information Sys tem (GIS) are designed, and an integrated AM/FM system suitable for electric distribution utilities in Turkey is proposed. This design is implemented with a pilot study in a typical part of Beyoğlu electric distribution region in Istanbul. It has been seen that the AM/FM system will provide big advantages in map production, project preparation, system planning for current and future de mands, facility management and maintenance, operation coordination, and in gen eral service and information for electric distribution utilities.