Çelik taşıyıcı sistemlerin doğrusal olmayan analizinde ankastre momentlerinin incelenmesi
Investigation of fixed end moments in nonlinear analysis of the structural steel systems
  1. Tez No: 572249
  2. Yazar: HARİKA FATMA AÇIKSARI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİP TOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elasto-plastik, Göçme Yükü, Nonlineer Analiz, Elasto-plastik, Collapse Loads, Nonlinear Analysis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmada yapı analizinde kullanılan ankastre uç momentlerinin tekil ve yayılı yük halleri için elasto-plastik analiz yönteminde ankastrelik uç momentlerinin değişimi incelenmiştir. Analizde kullanılan malzeme ideal elastoplastik malzeme olarak kabul edilmiştir. Analizde ankastrelik uç momentlerinin değişimini gösteren bağıntılar ortaya konulmuştur ve analiz de elde edilen sonuçlar grafik ve çizelgeler halinde sunulmuştur. Çalışmada düzlem çerçevelerin ikinci mertebe elastoplastik hesabı ile doğrusal olmayan analizi yapılmıştır. Yük parametrelerine karşılık gelen ankastrelik uç momentlerinin bulunduğu kesitlerde plastik mafsal oluşma sürecindeki hali incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the changes of the end moments in the elasto-plastic analysis method for the concentrated and distributed load moments of the built-in end moments used in the structural analysis were examined. The results are presented in graphs and tables. Second order and nonlinear elasto-plastic analysis in plane frames were examined.It has been investigated in section where are fixed end moments to the load parameters, during plastic hinge formation.