Akçaabat'ta alternatif konut edinme yöntemi ve olumlu olumsuz sonuçları
Alternative house owning methods seen in Akçaabat
- Tez No: 57742
- Danışmanlar: PROF. DR. SALİHA AYDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Alternatif Konut, Konut Gereksinimi V, Akçaabat, Alternative House, Housing Requirements VI
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET Akçaabat'ta gelişmiş olan alternatif bir konut üretim (karkas konut) modeli üzerine yapılan bu çalışma giriş bölümüyle birlikte beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, konut, konut gereksinimi kavramları yer almaktadır. Birinci bölümde, konut sorunu kavramıyla birlikte, alt bileşenleri olan finans, örgüt ve altyapı açısından incelenmesi ve çalışmanın amacı sunulmaktadır. İkinci bölümde, alternatif konut edinme yöntemi hakkında Türkiye'de ve diğer ülkelerde ne gibi örnekler olduğu ve Akçaabat'taki alternatif konut edinme yöntemi belirtilmektedir. Üçüncü bölümde, çalışma alanının tanıtımı için, Akçaabat'ın genel tanıtımı, Akçaabat nüfusunun gelişimi, Akçaabat'ta konut gereksinimi belirtilmektedir. Ayrıca çalışmanın yöntemi sunulmaktadır. Dördüncü bölümde, Akçaabat'ta kendi konutunu tamamla yönteminin olumlu- olumsuz yönleri belirtilmektedir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Alternative House Owning Method Seen in Akçaabat The thesis attempts to examine pros and corns of one of the acquiring way of housing, the concreate skelaton building, which is seen mainly in Akçaabat. The study, including introduction consist of five chapter. The concepts of housing and housing requirements take part briefly in the introduction section. Chapter one starts with an overview of the concept of housing problem and some of its compenents (e.i. finance, infrastructure, housing organizations etc.). It ends with the aim of the study. Chapter two is devoted to an examination of alternative house owning methods in Turkey and also in other countries. Also it covers the explanation of“the concreate skelaton building”as an alternative house owning method seen in Akçaabat. The survey area and surveying method is given in the third chapter. Akçaabat and its housing requirements is explained briefly also in this chapter. The findings of the field survey is discussed in the fourth, and summary results and suggestions is given in the final chapters.