Tematik tabanlı kent bilgi sistemi tasarımı ve uygulaması
  1. Tez No: 57883
  2. Yazar: SELÇUK REİS
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TAHSİN YOMRALIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Coğrafi Bilgi Sistemi, Tematik Harita, Kent Bilgi Sistemi, Veri Tabanı, Arc / Info, ArcView VI
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET Çağdaş bir kent yönetimi sağlıklı ve doğru kararlar üretmeyi amaçlar. Bu çalışmada da bir Kent Bilgi Sistemi için bir altlık teşkil edecek olan Tematik Tabanlı Kent Bilgi Sistemi tasarımı ve uygulaması, Trabzon kenti için tasarlanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde kentin konumsal bilgi ihtiyacı, konumsal bilginin tematik gösterimi ve sonra da konumsal bilginin bilgi sistemleri ile entegrasyonu anlatılmıştır. Bulgular bölümünde ise çalışmanın uygulama safhası, sistem kuruluş aşamasından sorgulama ve gösterim aşamasına kadar anlatılmıştır. Diğer bölümlerde ise çalışmada karşılaşılan sorunlar, elde edilen sonuçlar ve önerilere değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT To Design And Implementation Of Thematic Based Urban Information System A modern urban management intend to produce healthy and right decisions. In this research, a thematic-based urban information system and its application have been designed for Trabzon in order to have a base for an urban information system. Firstly, requirement of urban spatial information, thematic display of spatial data and integration of these have been dealt with. Then, application phase of research has been explained from the system establishment to quering and displaying. Finally, encountered problems, results and recommendations were given. Key Words : Geographical Information System, Thematic Map, Urban Information System, Data Base, Arc/Info, ArcView