İstanbul'daki spor İstanbul çalışanlarının fiziksel aktivite ve yaşam kalitesi düzeyinin araştırılması
Investigation of physical activity and life quality level of sport Istanbul employees in Istanbul
  1. Tez No: 579180
  2. Yazar: MİHRAB BİLİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FEHMİ ÇALIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Fiziksel Aktivite, Yaşam Kalitesi, Sağlık, Physical Activity, Quality of Life, Health
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Rekreasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışmanın amacı Spor İstanbul çalışanlarının fiziksel aktivite ve yaşam kalitesi düzeyinin araştırılmasıdır.Araştırmaya katılan 40 kadın 40 erkek gönüllüye uygulanan likert tipi ölçme aracı sonuçları SPSS 19 paket programı kullanılarak analize tabi tutulmuştur. Analiz sonuçlarına göre katılımcılarıncinsiyet ile yaşam kalite düzeyleri ve fiziksel aktivite düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca katılımcıların yaşları ile fiziksel aktivite düzeyleri arasında da istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Diğer taraftan katılımcıların yaşları ile yaşam kalite düzeyleri, sağlık durumları ile fiziksel aktivite seviyeleri vefiziksel aktivite ile yaşam kalite düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to investigate the physical activity and quality of the life which connected to the Spor Istanbul employees. In this study, 40 female and 40 male volunteers were participated. Likert type measurement tool was applied to the participants. The data were analyzed by using SPSS statistic (version 19) package program. According to the results of the theses, it was concluded that there was no statistically significant difference between the gender and quality of life and physical activity levels of the participants. In addition, there was no statistically significant difference between the ages of the participants and their physical activity levels. On the other hand, it was determined that there was a statistically significant difference between the ages of the participants and their quality of life, health status, physical activity levels and physical activity and quality of life.