Türk Ticaret Kanunu ve vergi mevzuatı açısından sermaye şirketlerinde tasfiye işlemleri
Liquidation in capital companies for Turkish Trade Law and tax legislation
  1. Tez No: 581175
  2. Yazar: FURKAN FIRAT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEMA AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sermaye Şirketleri, Vergi ve Ticaret Hukuku, Tasfiye, Capital Companies, Tax and Trade Law, Liquidation
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmanın konusu; sermaye şirketlerinde tasfiye işlemleri ve bu işlemlerin vergilendirilmesidir. Çalışmanın amacı ise ülkemizde sermaye şirketlerinin tasfiye işlemlerinin ticaret hukuku açısından ve vergisel anlamda derinlemesine incelenmesi ve var olan yasal düzenlemeler hakkındaki sorunların ortaya konmasıdır. Bu çalışmamızda, hukuk sistemimizde tasfiye süreçlerinin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin ticaret hukuku alanındaki düzenlemelerin yer aldığı Türk Ticaret Kanunu ana esaslar çerçevesinde, vergisel anlamdaki düzenlemelerin ise genel anlamda yer aldığı Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yer alan hükümler kapsamlı bir şekilde ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is; liquidation processes in capital companies and taxation of these transactions. The purpose of this study is to examine the transactions in terms of trade law in terms of tax law and to examine the problems about existing legal regulations. In this study, the provisions of the Corporate Tax Law, in which tax regulations are generally included, are presented in a comprehensive manner within the framework of the Turkish Trade Code, which includes regulations in the field of commercial law on how to perform liquidation processes in our legal system.