The biography of the Roman Emperor Julian the apostate(6 November 331-26 June 363)
Roma İmparatoru 'Dönek' Julianus'un hayatı(6 Kasım 331-26 Haziran 363)
  1. Tez No: 581290
  2. Yazar: BEKAM DİNÇ TÜMERKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TAŞAĞIL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Trajik çocukluk, Putperest, Mükemmel asker, Augustus, Tragic childhood, Pagan, Perfect soldier, Augustus
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Flavius Claudius Julianus, 6 Kasım 331'de Konstantinopolis'te doğdu. Trajik bir çocukluk geçirdi, sadece 6 yaşındayken, ağabeyi Gallus hariç tüm ailesinin katledildiğine şahit oldu. Memleketinden ve herkesten uzak büyürken ailesinin katilleri tarafından kontrol altında tutuluyor ve içinde onlara ve dinlerine karşı hiç bitmeyen bir öfke ve nefret duyuyordu. Böylece sürgün hayatı esnasında genç yaşta putperest oldu, inancını etrafındaki insanlardan sakladı. Bir gün 24 yaşında Ceasar oldu, oyunu düşmanının kurallarına göre oynadı, askeri eğitimin olmamasına rağmen mükemmel bir asker oldu, askerlerinin güvenini ve saygısını kazandı ve II. Konstantius'un ölümünden sonra 361 yılında Roma İmparatorluğu'nun Augustus'u oldu. Artık gerçek dinini gizleme zorunluluğunu hissetmediğinden, putperest inancını ilan etti, Hristiyan dini ve Kilisesi'nin baş düşmanı haline geldi, putperest dinini Roma İmparatorluğu'nda yeniden kurmaya çalıştı. Fakat bu amacını gerçekleştiremeden savaş alanında yalnızca 32 yaşındayken trajik bir şekilde öldürüldü.
Özet (Çeviri)
Flavius Claudius Julianus was born in Constantinople in 6 November 331 A.D. He had a tragic childhood, he saw all his family massacred except his brother Gallus when he was only 6 years old. He had to grown up far from his hometown, far from everybody, controlled by his parent's killers, keeping hate and rage that he always held hidden in his heart against the royal family, from the people who killed his parents and from their religion. Thus he became pagan at his young age when he was in exile, he kept his belief secret from people around him. And then when he was 24 years old he became Ceasar, he played the game according to his enemies rules, despite the lack of military training he became a perfect soldier, earned the trust and the respect of his soldiers and with the death of Constantius II he became the Augustus of the Roman Empire in 361. Feeling no longer the necessity to hide his true religion, he declared his pagan beliefs, became an enemy of the Christian religion and Church, tried to re-establish the pagan religion in Roman Empire and long before this task could be finished, tragically got killed on battlefield when he was only 32 years old.