Eskişehir-Alpu Doğancı Göleti ornitofaunası üzerine çalışmalar
A Study on the ornitofauna of the Doğancı Pond in Alpu-Eskişehir
  1. Tez No: 58194
  2. Yazar: ELİF ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. A. YAVUZ KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Ornitofauna, Eskişehir-Alpu, Sistematik, Ornithofauna, Eskisehir-Alpu, Systematic
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ESKİŞEHİR-ALPU DO?ANCI GÖLETİ ORNİTOFAUNASI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR ELİF ERDO?DU Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. A.Yavuz KILIÇ 1997, Sayfa 141 Bu çalışmada Eskişehir'in Alpu ilçesi sınırlan içinde bulunan Doğancı Göleti ve çevresinde kuş faunası araştırılmıştır. Kuş göç yollarından birisi üzerinde bulunan çalışma alanı, doğal bir göletle bunun çevresinde ilk ve sonbahar aylarında geçici olarak ortaya çıkan sulakalanlardan oluşmaktadır. Ağustos 1996 ile Ağustos 1997 arasında gerçekleştirilen çalışma sonucunda bölgede 13 takıma ait 36 familyadan 88 tür ve 1 alt tür tespit edilmiştir. Bu türlerden, %44'ü yerli, %36'sı göçmen, %10'u transit, %5'i kış ziyaretçisi olarak bölgede bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Master of Science Thesis A STUDY ON THE ORNITHOFAUNA OF THE DO?ANCI POND IN ALPU-ESKIŞEHİR ELİF ERDOGDU Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Program Supervisor: Asst. Prof. A.Yavuz KILIÇ 1997, Page 141 This study has been carried to determine the ornithofauna of the Doğancı pond and its vicinity which is located in Alpu District of Eskişehir Province. The study area, that is situated on one of the migration routes for birds, has a natural pond and wetlands occurring around the pond during Spring and Fall seasons In the study period from August 1996 to August 1997, 88 species and 1 subspecies belonging to 36 families from 13 orders have been identified in the area. Out of these species, 44% is local, 36% is immigrant, 10% is transit manner and 5% is winter visitor.