Bağlanma sürecinin yetişkin yakınlığı ve partner ilişkilerine etkilerının homeopatik anne sütü ve PACT kullanımı ile sağaltımı
The evolution of the effect of the attachment process on adult proximity and partner relationship with the use of the homeopathic mother milk and PACT therapy
  1. Tez No: 587915
  2. Yazar: ŞENİZ DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KADRİYE ESİN CANTEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Bağlanma, PACT, Homeopati, Anne sütü remedi, Homeopathy, PACT, Attachment, Mother Milk Remedy
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Psikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
Bireyselleşme süreci bebeğin doğumu ile başlamaz. Hamilelik ve doğum bebeğin yaşamı üzerinde etkiye sahiptir. Doğmamış bir bebek sadece büyüyen bir hücre kümesi değil, anne rahmindeki her şeyi deneyimleyen ve onu bir deneyim olarak saklayan bir varlıktır. Anne ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır ve onun titreşimlerini ve ruh hallerini kendi gen hafızasına epigenetik formlar üzerinden aktarır. Homeopati, her geçen yıl fiziksel, zihinsel ve duygusal düzeylerdeki derin ve etkin tedavi edici özelliği daha iyi anlaşılan ve kullanım yaygınlığı artan bütüncül bir tedavi şeklidir. Anne sütünden elde edilen homeopatik ilaçlar kişinin bakım vereni ile olan etkileşim mekanizmalarının, gelişimine yön verdiği psikobiyolojik ve fiziksel yapının derin ve etkin tedavisinde kullanılmaktadır. Öte yandan, PACT çift terapisi ise, ilişkideki iki kişinin sinir sistemlerinin uyarılma ve duygu düzenlemesinin, bağlanma biçimleri ve nörobiyolojik zayıflıkları da göz önüne alınarak çiftleri güvenli işleyen ilişkiye yöneltmek amacı ile psikolojik, biyolojik ve gelişimsel bakış açılarını terapiye entegre eden bir bütüncül bir yaklaşımdır. Bu çalışma içerisinde, homeopatik anne sütü ve/veya PACT'ın güvensiz bağlanma örüntüsüne sahip çiftler üzerindeki iyileştirici gücü 4 adet çift vaka çalışması, YİYE-II, ÇUÖ ve PAI ölçekleri kullanılarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The individualization process does not begin with the birth of the baby. Pregnancy and birth have an impact on the baby's life. An unborn baby is not just a growing cell cluster, but an entity that experiences everything in the mother's womb and keeps it as an experience. It is inextricably linked to the mother and transfers his vibrations and moods to his gene memory via epigenetic forms. Homeopathy is a holistic form of treatment, with deep and effective treatment of physical, mental and emotional levels each year, better understood and widespread use. Homeopathic medicines obtained from mother milk are used in the deep and effective treatment of the psychobiological and physical structure of the person's interaction with the caregiver, which leads to the development. PACT, couble therapy is a holistic approach that integrates psychological, biological, and developmental perspectives in order to orient the couple to a secure functioning relationship, taking into account the stimulation and emotional regulation of the nervous system of the two involved, their attachment patterns, and their neurobiological weaknesses. In this study, case studies of healing power on pairs with homeopathic mother milk (Lac Humanum) and / or PACT applied on four couples having insecure attachment pattern, were investigated using ECR-R, DAS and PAI scales.