Türkiye'de cumhuriyet sonrası kıraat ilmi çalışmaları: Abdurrahman Çetin örneği
Abdurrahman Çetin example after the republican period studies on the discipline of Qira'at on Turkey
  1. Tez No: 589151
  2. Yazar: MEHMET AYDIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURULLAH DENİZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Abdurrahman Çetin, Akademik Çalışmalar, Biyografi, Cumhuriyet Dönemi, Eğitim-Öğretim, Kıraat İlmi, Abdurrahman Çetin, Academic Studies, Biography, Republican Period, Education, Discipline of Qira'at
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uşak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 214
Özet
Abdurrahman Çetin,Kur'ân ilimlerine dair vermiş olduğu çeşitli eserlerle ve özellikle kıraat alanında yapmış olduğu çalışmalarla alanında önemli yer edinmiş değerli bir ilim adamıdır. Bu çalışmada Türkiye'de Cumhuriyet sonrası yapılan kıraat ilmi çalışmalarına canlı bir örnek olarak Kur'ân hafızı bir akademisyen olan Abdurrahman Çetin'in hayatı, eserleri ve alanında yapmış olduğu diğer çalışmaları ele alınmıştır. Çalışmada konu bütünlüğünü sağlama adına kıraat ilminin tanımı, konusu, önemi ve tarihçesine yüzeysel olarak değinilmiş ayrıca ülkemizde Cumhuriyet sonrasında yapılan kıraat ilmi eğitim öğretim faaliyetleri ile bu alanda yapılan akademik çalışmalara da yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Abdurrahman Çetin is a valuable man of science who has an important place in his field with his works on the Qur'anic sciences and especially his works in the field of Qira'at (recitation of the Qur'an). In this study, the life, works on Qira'at and other works in the field of Abdurrahman Çetin, a hafiz (person who memorized the Qur'an) academician were discussed as a living example of studies on the discipline of Qira'at after the Republican period in Turkey. In the study, the definition, subject, importance and history of the Qur'anic science is discussed in general terms in order to ensure the integrity of the subject. Furthermore, education activities on the discipline of Qira'at as well as academic studies carried out in this field following the Republican period in our country were mentioned.