Atipik atriyoventriküler nodal reentran taşikardilerin elektrofizyolojik özellikleri ve radyofrekans kateter ablasyon tedavisi sonuçları
- Tez No: 59196
- Danışmanlar: DOÇ. SEDAT KÖSE
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Kardiyoloji, Cardiology
- Anahtar Kelimeler: Anne sütü, IgG antikoru, CMV, EBV, HSV tip 1. Rubella virus, Human milk, IgG antibody, CMV. EBV, HSV type 1. Rubella virus II
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: GATA
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Kardiyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Anne sütü, besleyici özelliğinin yanısıra antimikrobiyal özelliği ile de yenidoğanların beslenmesinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Bu çalışmada, anne sütünün CMV, EBV, HSV tip 1 ve Rubella virusuna karşı spesifik IgG antikorlarının varlığı yönünden değerlendirilmesi amacıyla 94 anneye ait serum ve süt örneklen ELISA İle incelendi. Serum örneklerinin %98.9'unda CMV IgG, %95.7*sinde EBV IgG, %90.4'ünde HSV tip 1 IgG ve %98.9'unda Rubella virusuna karşı IgG antikor cevabı tespit edilirken süt örneklerinde CMV IgG için %12.7, EBV IgG için %9.5. HSV tip 1 IgG için %2.2 ve Rubella virus IgG için %7.4 oranlarında antikor cevab tespit edildi. Bulgularımız anne sütünde bulunan IgG antikorlarının da anne sütüyle beslenen bebeklarin viral enfeksiyonlara karşı korunmasında rolü olabiîeceg göstermiştir. ı "li
Özet (Çeviri)
Human milk is indispensable nutrient with its nutritional and antimicrobial properties for infant feeding. In this study, serum and breast milk samples from 94 mothers were analyzed for the presence of IgG antibodies against CMV, EBV, HSV type 1 and rubella virus by ELISA. CMV IgG antibody was found in 98.9%, EBV IgG in 95,7%, HSV type 1 IgG in 90.4% and Rubella virus IgG in 93.9% of serum samples. CMV IgG antibody response was detected in 12.7%, EBV IgG in 9.5G/:, HSV type 1 IgG in 2.2% and Rubella virus IgG in 7.4% of breast mif-k samples. Our results show that, IgG antibodies in breast milk may also have a protective role against viral infections for breastfed infants.