Manevi danışmanlık ilkeleri bağlamında Mevlana ve Yunus Emre düşüncesinin değerlendirilmesi
The assessment of the thought of Rumi and Yunus Emre context of the principles of the spiritualcounselling
  1. Tez No: 596767
  2. Yazar: FATMA ZEHRA ŞİMŞEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDÜLKERİM BAHADIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Psikoloji, Religion, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Guidance, Spiritual Counseling and Guidance, Mevlana, Yunus Emre
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Psikolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
Manevi danışmanlık ve rehberlik alanı ülkemizde yeni yeni gelişmekte olan ve her geçen gün üzerine yeni araştırmalar yapılan bir alandır. Bu alanın, Avrupa ülkelerinde gelişmiş olduğu ve kendi kültürlerine göre bu alanı kanalize ettikleri görülmektedir Bu çalışmada manevi danışmanlık ve rehberlik alanının ülkemizde yeni gelişen bir alan olmasından dolayı, kültürümüzden örnekler bularak bu alan aydınlatmak istenmiştir. Bu çerçevede öncü olarak, kültürümüzde büyük yeri olan ve insanlara görüşleriyle yön vermiş, hala da yön vermekte olan Mevlana ve Yunus Emre seçildi ve konu onların eserlerindeki görüşleriyle aydınlatmaya çalışıldı. Çalışmada dokümanter yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda Mevlana ve Yunus Emre düşüncesinde manevi danışma örnekleri bulunarak, üzerinde değerlendirme yapılmıştır. Anahtar Kelime: Rehberlik, Manevi Danışma ve Rehberlik, Mevlana, Yunus Emre.
Özet (Çeviri)
The field of spiritual counseling and guidance is a newly developing field in our country and new researches are being made on it every day. It is seen that this area is developed in European countries and they implemented this area according to their own culture. In this study, since the field of spiritual counseling and guidance is a newly developing field in our country, it is aimed to find examples from our culture and to illuminate this field. Within this framework, Mevlana and Yunus Emre, who had a great place in our culture and gave direction to people with their views & opinions and who still guiding, were chosen and tried to enlighten the subject with their views in their works Documentary method was used in the study. As a result of this study, spiritual counseling examples were found in Mevlana's and Yunus Emre's thoughts and evaluated accordingly.