Hazır beton üretim tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği model önerisi
Model proposal of occupational health and safety in ready-mixed concrete production facilities
  1. Tez No: 600499
  2. Yazar: BURAK DURĞUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNÜL KANDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Sağlığı, İnşaat Mühendisliği, Public Health, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, Hazır beton, Fine-Kinney ön tehlike risk analizi yöntemi, FMEA yöntemi, ILOChemical Control Toolkit Yöntemi
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Güvenliği ve Sağlığı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
HAZIR BETON ÜRETİM TESİSLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MODEL ÖNERİSİ Bu çalışma dört ana bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölüm olan giriş bölümünde, çalışmaya ilişkin amaç, önem, teknikler ve yazın alanına katkılar üzerinde durulmaktadır. Çalışmanın ikinci bölümünü genel bilgiler oluşturmaktadır. Burada, çalışmaya ait önem taşıyan olgular tanımlanmakta, yasal çerçeveleri çizilmekte; beton tesisleri, alt birimleri ve risk analizleri temelinde yasal mevzuat ele alınmaktadır. Üçüncü bölüm, gereç ve yöntem kısmını içermekte ve Fine-Kinney Ön Tehlike Risk Analizi Yöntemi, FMEA Yöntemi ile birlikte ILO Chemical Control Toolkit Yöntemi tanımlanmaktadır. Çalışmanın dördüncü bölümü, bulgular kısmı olmaktadır. Burada hazır beton tesislerinde yapılan incelemelere ait neticeler değerlendirilmektedir. FMEA Yöntemi ile makine - elektrik kaynaklı risklerin değerlendirilmesi yapılmakta ve ILO Chemical Control Toolkit Yöntemi ile toza maruziyet risklerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
MODEL PROPOSAL OF OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY IN READY-MIXED CONCRETE PRODUCTION FACILITIES This study consists four main parts. The introductory chapter focuses on the purpose, importance, techniques regarding the study and contributions to the literacy of the field. These condpart of the study consists general information. In this part, the important facts of the study are defined, their legal frame Works are drawn; the legal regulations are discussed based on concrete plants, sub-units and risk analysis. The third part contains the equipment and method part, definitions of the Fine-Kinney Pre-Hazard Risk Analysis Method, the FMEA Method, ILO Chemical Control Toolkit Method, as well. The fourth part of the study is the findings part. The results of there searches in the ready-mixed concrete plants are evaluated. The FMEA method enables to assess the risks caused by machinery – electricity. The risks of dust exposure assess by ILO Chemical Control Toolkit Method. KeyWords:Occupational health and safety , Ready-mixed concrete, Fine-Kinney pre-hazard risk analysis method, FMEA method, ILO Chemical Control Toolkit Method