Reinforcement of local governments around the world: Example of Italy
Dünyada yerel yönetimlerin güçlendirilmesi: İtalya örneği
  1. Tez No: 603644
  2. Yazar: LEYLA DAĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET KARAKUYU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Geography
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel yönetim, İtalya yerel yönetimi, Türkiye yerel yönetimi, Local governments, Italy local governments, Turkey local governments
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
DÜNYADA YEREL YÖNETİMLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ: İTALYA ÖRNEĞİ Bu çalışmada İtalya yerel yönetimleri ile Türkiye yerel yönetimleri karşılatırılmıştır. Ayrıca İtalya'da uygulanmakta olan gelişmiş sistemlerin ülkemizde uygulanabilirliğini irdelemektir. Aynı zamanda Avrupa'daki bazı önemli yerel yönetimlerde incelenmiş ve Türkiye'de uygulanabilirliği irdelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde genel olarak yerel yönetimler hakkında bilgi verilmiştir. Sonrasında Türkiye yerel yönetim sistemi hakkında açıklamalar yapılmıştır. İkinci bölümde yerel yönetimlerin güçlenmesine ilişkin çalışmalara yer verilmiş ve bazı önemli Avrupa ülkelerinin yerel yönetimleri açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise İtalya'nın yerel yönetiminin tarihsel gelişimine ve şimdiki durumuna yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
REINFORCEMENT OF LOCAL GOVERNMENTS AROUND THE WORLD: EXAMPLE OF ITALY In this study Italian local governments are compared to Turkish local governments. It also semtinizes applicability in our country of enhanced systems being applied in Italy. Some significant local governments in Europe are also examined and applicability in our country is semtinized. In the first part of our study, information on local governments are generally included. Afterwards, explainations about Turkish local governments system are provided. In second part, studies related to reinforcement of local governments are included and some significant local governments of Europe are explained. In third part, historical development and current status of Italian local governments are included.