Alemdar gazetesine göre 1919 yılı siyasi olayları
Political events of 1919 according to Alemdar Newspaper
  1. Tez No: 607813
  2. Yazar: ŞEMSİ ÖZLEM DUMAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACER GÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Tarih, Journalism, History
  6. Anahtar Kelimeler: Alemdar Gazetesi, siyasi olaylar, 1919 yılı, Alemdar Newspaper, political events, 1919 year
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bitlis Eren Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 430
Özet
Bu çalışma Alemdar Gazetesi'ne göre 1919 yılı siyasi olaylarını kapsamaktadır. Öncelikle siyasi olaylar kaynaklar taranarak daha sonra ise Alemdar Gazetesi haberleriyle birleştirilerek anlatılmıştır. 1919 yılı siyasi anlamda geleceğe yön veren olayların yaşandığı bir dönemdir. Alemdar Gazetesi ise yankı uyandıran düşünceleriyle dönemin önemli gazeteleri arasında yer almıştır. Tez de öncelikle bu döneme ait siyasi olaylara tek tek yer verilmiş, açıklamalar yapılmıştır. Buna ek olarak Alemdar Gazetesi'nden yaptığımız araştırmalar da eklenerek dönem tam olarak irdelenmeye çalışılmıştır. Ayrıca Ref'i Cevat (Ulunay)'ın düşünceleriyle birlikte Alemdar Gazetesi'nin de olaylara bakış açısını bulabileceğiniz bir tez çalışması olmuştur.
Özet (Çeviri)
This study covers the political events of 1919 according to the newspaper Alemdar. Firstly, political events were explained by scanning the sources and then merging them with the news of Alemdar Newspaper. The year 1919 was a period in which political events shaped the future. Alemdar Newspaper was one of the most important newspapers of the period with its thoughts that echoed. İn the thesis, political events of this period were given one by one and explanations were made. In addition to this, we have tried to examine the period in full by adding the researches we have done from Alemdar Newspaper. In addition Refi Cevat (Ulunay) thoughts and Alemdar Newspaper's view of events has been a thesis study.