Immersed into constant change: Usage of generative systems in immersive & interactive installation art
Süreğen değişkenlikle sarmalanmak: Kapsayıcı ve etkileşimli yerleştirme sanatında oto-üretken sistemlerin kullanımı
  1. Tez No: 613591
  2. Yazar: ALİ BOZKURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ANDREAS TRESKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Etkileşim Grameri, Etkileşimli Yerleştirme, İlişkisel Estetik, Oto-Üretken Sanat, Sarmalanma, Yaratıcı Kodlama, Creative Coding, Generative Art, Grammar of Interaction, Immersion, Interactive Installation, Relational Aesthetics
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu tez, etkileşimli sanat pratiği içerisinde kapsayıcı sanat yerleştirmelerini bedensel deneyim ve sibernetik kimlik açısından araştırmayı hedeflemektedir. Oto-üretken tasarım ve ilişkisel estetik kavramları ile ilgili yakın tarihli tartışmalar çerçevesinde, kullanıcı etkileşimi ve bedensel sarmalanma üzerine deneyimsel bir bakış açısı benimsenmiştir. Sonuçta, intersect(); adındaki tez projesi sunulmuş ve içeriği, deneyim tasarımı, yazılım ve donanım öğeleriyle birlikte açıklanmıştır. Son olarak, projenin anlamı ve çıkarımlarına dair bir tartışma sunularak çalışma tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to investigate the immersive & interactive installations in terms of bodily experience and cybernetic identity. By touching upon the recent discussions on the generative system design and relational aesthetics, an experiential approach towards user interaction and bodily immersion is obtained. As a result, project intersect(); is presented and described with its content, interaction design, software and hardware components. Finally, a discussion is presented towards the meaning and implications of the work.