Nötral tipteki zaman gecikmeli dinamik yapay sinir ağlarının kararlılık özelliklerinin incelenmesi
The investigation of stability properties of neutral type time delayed dynamic neural networks
- Tez No: 614184
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RÜYA ŞAMLI, DOÇ. DR. EYLEM YÜCEL DEMİREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kararlılık Analizi, Nötral Tipteki Yapay Sinir Ağları, Stability Analysis, Neutral Type Artificial Neutral Networks
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tez çalışmasında, literatürdeki Nötral Tipteki Yapay Sinir Ağı modelleri incelenmiş ve çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılmıştır. Bu çerçevede Nötral Tipteki Yapay Sinir Ağı modelleri tanımları verilmiş, kararlılık özellikleri ele alınmış ve gecikme türleri incelenmiştir. Modeller; sahip oldukları gecikmeye, kararlılık özelliklerine ve kullandıkları aktivasyon fonksiyonlarına göre sınıflandırılmıştır. Son olarak modellerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Bu tez çalışması Nötral Tipteki Yapay Sinir Ağı modellerini derleyen bu kapsamdaki en geniş çalışma olma niteliği taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Neural Type Neural Network models in the literature are examined and classified according to their various characteristics. In this context, Neutral Type Artificial Neural Network models are given definitions, stability properties are discussed and delay types are examined. Models; they are classified according to their delay, stability characteristics and activation functions. Finally, a general evaluation of the models was made. This thesis is the most extensive study of Neural Type Neural Network models.