2002 sonrası OECD ülkelerinde sağlık turizmi ve Türkiye'nin payı
2002 after health tourism and Turkey's share of OECD countries
  1. Tez No: 615270
  2. Yazar: ONUR AKDAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELMA ÇETİNKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Turizm, Health Care Management, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Health Tourism, Health care, OECD countries
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Sağlık turizmi tedavi amacıyla yapılan seyahatlerdir. OECD ülkelerinde ve Türkiye'de sağlık turizmi faaliyetlerine olan önem son dönemlerde artmaya başlamış olup çok önemli bir turizm çeşidi oluşturmuştur. Sağlık turizmi insanlık tarihin ilk periyodlarından beri var olan ancak önemi son yıllarda daha fazla artan ve ülke ekonomilerine ciddi gelir sağlayan bir sektör haline dönüşmüştür. Sağlık hizmeti almak isteyen hastalar talep ettikleri tedavi hizmetlerinin pahalı olması, hizmet almak için uzun süre beklemeleri, personel ve alt yapı yetersizliği gibi değişik farklı ülkelere tedavi amacıyla gitmektedirler. Türkiye; iklim, kültür ve tecrübe avantajları ile sağlık hizmeti almak isteyenler için çok çekici konumdadır. Son yıllarda Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen turist sayısında artış gözlenmiş olup Türkiye'nin bu alanda daha fazla rağbet gösterilecek bir ülke konumunda olacağı ve dünya sağlık turizmindeki payını genişleteceği düşünülmektedir. Anahtar Kelimler: Sağlık turizmi, Sağlık hizmeti, OECD ülkeleri
Özet (Çeviri)
These are travels made by health tourism treatment. Turkey's health tourism activities in the OECD countries and the importance that recently has started to increase, it has become a very important alternative tourism range. Health tourism has been a sector which has existed since the first periods of history but has gained importance in recent years and has been providing serious income to the national economies. The patients who want to get health care go to different countries for treatment because of the expensive treatment they demand, waiting for a long time to get service, and lack of specialist and infrastructure. Turkey; With its climate, culture and experience advantages, it is very attractive for those who want to get health services. In recent years it observed an increase in the number of tourists coming to Turkey for treatment Turkey would be in a position to display more popular in this area and is expected to expand its share of world health tourism.