Turkish youth attitudes towards Syrian immigrants
Türkiye'deki gençlerin Suriye'li göçmenlere yönelik tutumları
  1. Tez No: 618606
  2. Yazar: MUHAMMET MERT KARKAR
  3. Danışmanlar: PROF. EBRU CANAN SOKULLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Sociology, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Suriye, Göç, Önyargı, Sosyal Tehdit, Turkey, Syria, Immigration, Prejudice, Social Threat
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezin amacı,“Türk gençliğinin, Suriyeli göçmenlere karşı toplumun geri kalanından farklı tutumları nelerdir?”. Bu çalışmanın örneklemini İstanbul da yaşayan ve üniversite öğrencisi olan yaşları 18 ile 31 arasında değişen 370 kişi oluşturmaktadır. Sosyologlar, psikologlar, tarihçiler ve politikacılar tarafından göç hakkında birçok çalışma yapılmıştır. Çoğunlukla ev sahibi toplumun göçmenleri nasıl kabul ettiği bulunmaya çalışmıştır. Bu nedenle, bu çalışma Türkiye'deki gençlerin Suriye'li göçmenlere yönelik tutumlarına bakmaktadır. Bu çalışma içerisinde ayrıca anket çalışması da yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to examine“What are the differences in attitudes towards Syrians, between Turkish youth who are facing different realities and the rest of society?”The sample of this study contains of 370 participants who are between 18 and 31 years of age who are university students living in Istanbul. There has been many studies about immigration conducted by sociologists, psychologists, historians, and politicians. Mostly aimed to figure out how host community accepts the immigrants. Therefore, this study looks at Turkish youth attitudes towards Syrian immigrants. A survey was also conducted in this study.