Bankaların mobil bankacılıkta bilgi sistem yönetimi ve güvenliği
Information system management and security of banks in mobile banking
- Tez No: 618611
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERKAN BÜKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Mobil Banka, Bilgi Sistem Yönetimi, Bilgi Sistem Güvenliği, Mobile Bank, Information System Management, Information System Security Page
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Günümüzde teknolojik gelişmelere bağlı olarak bankacılık işlemlerinin önemli bir kısmı internet üzerinden sürdürülmektedir. Bankacılık işlemlerinde internet ve bilgisayar teknolojilerinin kullanılması, banka müşterilerinin de yaygın bir şekilde internet aracılığıyla bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerine neden olmaktadır. Bununla beraber bankacılık işlemlerinin internet üzerinden gerçekleştirilmesinde en önemli sorunların başında bilgi sistem yönetimi ve güvenliği yer almaktadır. Bankacılık işlemlerinde müşterilerin kişisel ve finansal bilgilerinin gizli tutulmasında, bankaların önemli sorumlulukları mevcuttur. Gerekli güvenliğin sağlanabilmesinde ise bankacılıkta mobil sistem üzerinden bilgi sistem yönetimi ve güvenliğine yönelik gerekli çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı bankaların mobil bankacılıkta bilgi sistem yönetimi ve güvenliğine yönelik bilgilerin sunulmasıdır.
Özet (Çeviri)
Today, due to technological developments, a significant portion of banking transactions are carried out over the internet. The use of internet and computer technologies in banking transactions causes bank customers to carry out banking transactions through internet. In addition, information system management and security is one of the most important problems in conducting banking transactions over the internet. Banks have important responsibilities in keeping their personal and financial information confidential in banking transactions. In order to ensure the necessary security, the necessary efforts for information system management and security through the mobile system in banking should be continued. The aim of this research is to provide information about the information system management and security of banks in mobile banking.