Big data analysis in digital marketing
Büyük verinin digital pazarlamada analizi
- Tez No: 618832
- Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Büyük Veri, Dijital Pazarlama, Kullanıcı Segmentasyonu, Firmadan Firmaya, Firmadan Tüketiciye, Big Data, Digital Marketing, Customer Segmentation, B2B, B2C
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Büyük veri sayesinde işletmeler çeşitli verileri toplayarak, bu verileri düzenleyerek ve dijitalleştirilerek, müşteri ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlamada tahminler yapabilir ve bu verilerden yola çıkarak müşterileri farklı gruplara ayırarak, onlarla daha iyi bir iletişim kurup, ilişkilerini güçlendirerek, onların ihtiyaçlarını daha etkili bir şekilde karşılayarak, müşterilere bu veriler sayesinde daha başarılı ürün ve servisler sunup, organizasyonun verimliliğini arttırırlar. Bu çalışmada büyük verinin dijital pazarlamada analizi farklı endüstriler açısıdan yapılarak, bina otomasyon sistemi, ayakkabı üreticisi ve fotoğraf endüstrilerinin gösterdikleri farklılıklar incelenmiştir. Veri toplama yöntemi olarak mülakat tekniği kullanılmış ve üç farklı firma ile görüşülmüştür. Mülakat verilerinin analizi ile“Firmadan Firmaya”ve“Firmadan Tüketiciye”pazarlama tekniklerinde benzerlikler ve farklılıklar görülmüş ve analiz edilmiştir. Firmalar büyük veriyi tutarak, web sitelerinden müşteri verileri toplayarak, tutulan veriyi kategorilere ayırarak, müşteri ile daha efektif iletişim kurmaktadırlar. Firmaların ürün geliştirme politikaları farklılık göstererek, sosyal medya iletişimleri de farklıdır. Bu tez, büyük verinin dijital pazarlamada kullanılması için bir referans olup, büyük verinin dijital pazarlama ile farklı endüstrilerdeki kullanımı hakkında bilgi vermektedir.
Özet (Çeviri)
Companies collect, organize, digitalize, segment data and then predict to understand customers' needs, wants and behaviors by using big data.Market segment is a group of personas or organizations, who have similiar interest, preferences, needs, wants and expectations. Organizations segment their customers in order to communicate in a correct way, build better relationship with customers, fulfill their requirements effectively, develop successful products and services, and increase the profitability. In this study, big data usage in digital marketing is analyzed from the different industries points of view, including building automation, shoe manufacturer and photography. As data collection method, in-depth personal interview was selected and three interviews were conducted with three different companies. The results are analyzed from B2B and B2C marketing points of view and there were found similarities and differences in their marketing activities which were analyzed in detail. All companies use big data, investigate and collect customer data on their web sites by performing segmentation in order to communicate more effectively. Product development strategies of the companies, and also social media interactions are also different. This thesis could be used as a reference to see how big data is integrated and used in different industries.