Expanding the Turkish tourism market for Iranian tourists regarding available opportunities
Mevcut fırsatlar doğrultusunda Türkiye turizm pazarının İranlı turistler için geliştirmesi
- Tez No: 629741
- Danışmanlar: DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: İranlı turist, Türkiye turizm pazarı, Turistik cazibesi, Iranian Tourist, Turkish Tourism, Tourist Attraction
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Çalışma, İranlı Turistler için Türkiye Turizm Piyasasının faydalarına bir göz atmayı amaçlamaktadır. Turizm, dünyanın en büyük endüstrileri olarak bilinir ve 2000 yılına kadar dünyanın en büyük sektörleri olarak kabul edilmiştir. Bu araştırma, Türkiye'nin turizm endüstrisi içindeki turizm olasılığını ve özellikle gelişimini değerlendirecek ve İranlı turistlerin Türkiye'ye çekilmesinin nedenini bulmaya çalışacaktır. Bilimsel araştırmalar geçtiğimiz yıllarda İran turistlerinin gelişinin çarpıcı biçimde arttığını gösteriyor. Bu araştırmanın asıl amacı Türkiye'de turizm gelişimi için faktörlerin değerlendirilmesidir. Bu analiz çevrim içi anketlerden toplanacak bilgi ve verilere dayanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The study aims to have a look at the availibilities of the Turkish Tourism Market for the Iranian Tourists. Tourism is known as the world's greatest industries and it is considered as the world's largest sectors by 2000. This study will evaluate Turkey's tourism possibility within the tourism industry and particullarly the tourism development and will try to find the reason Iranian tourists are attracted to Turkey. Scientific researches shows that in the recent years the arrival of Iranian tourists has been dramatically increasing. The major purpose of this research is to evaluate the factors for tourism development in Turkey. This research is based on details and information and also data which will be collected from online surveys for the Iranian tourists in order to know the reason why Turkey has been their main touristic destination over the past few years.