Gündelik kültür oluşturmada yeni medya araçlarının rolü: Youtube örneği
The role of new media tools in creating daily culture: Sample of Youtube
  1. Tez No: 629755
  2. Yazar: ELİF GELEBEK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLÇİN ÇAKICI ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Gündelik Kültür, Kültür Endüstrisi, Popüler Kültür, Yeni Medya, Youtube, Daily Culture, Culture Industry, Popular Culture, New Media, Youtube
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Radyo-Televizyon ve Sinema Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Kültürün oluşumu, gelişimi ve yayılımı ile birlikte gündelik kültür kavramı da pek çok etmenden etkilenerek şekillenmeye başladı. Popüler kültürün giderek gündelik kültüre evrilmesi, kültür endüstrilerinin içerisinde gündelik kültür kavramının yozlaşması ve teknolojik gelişmelerin sürekli olarak bireylerin gündelik yaşamını manipüle etmesi, her jenerasyonda farklı bir gündelik kültür tanımının ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. Kitle iletişim araçları, birçok misyonunun yanında, insanların sosyal anlamda gelişebilmesi için de hizmetler sağladı. Fakat radyo ve gazeteden sonra televizyonun, özellikle de yeni medyanın bir kitle iletişim aracı olarak kabul edilmesi üzerine, bireylerin gündelik kültür değişimleri hızlandı. Yeni medyanın bir aracı olan Youtube'un, insanlara yeni bir gündelik kültür tanımı oluşturması ise bu araştırmanın konusunu oluşturdu.
Özet (Çeviri)
With the formation, development and dissemination of culture, the concept of daily culture began to be influenced by many factors. The gradual evolution of popular culture into everyday culture, the degeneration of the concept of everyday culture within the cultural industries and the continuous manipulation of technological developments by individuals have led to the emergence of a different definition of everyday culture in each generation. In addition to its many missions, mass media also provided services for the social development of people. But after radio and newspaper, television, especially new media, was accepted as a mass communication tool, the daily cultural changes of individuals accelerated. The subject of this research was that Youtube, a tool of the new media, created a new definition of everyday culture for people.