İcra ve İflâs Hukuku açısından Türkiye Varlık Fonu
Turkey Wealth Fund in terms of Enforcement and Bankruptcy Law
  1. Tez No: 630690
  2. Yazar: ÖMER BUĞRA ALİHOCAGİL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM ERMENEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye Varlık Fonu, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi, İcra ve İflâs Hukuku, Turkey Wealth Fund, Turkey Wealth Fund Management Company, Enforcement And Bankruptcy Law
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Medeni Usül İcra İflas Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Ulusal varlık fonları, ticari gelir elde etmek amacıyla kurulan ve kurulduğu devletin hâkimiyeti altında bulunan oluşumlardır. Özellikle son 30 yılda, ulusal varlık fonlarının sayılarında ciddi bir artış görülmektedir. Bunlardan birisi de ülkemizde kurulan Türkiye Varlık Fonudur. Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi, 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un kabul edilmesinin ardından çeşitli bilimsel çalışmalara konu olmuştur. 6741 sayılı Kanun'da 7. madde başta olmak üzere doğrudan icra ve iflâs hukukunu ilgilendiren hükümler yer almaktadır. Ancak Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren söz konusu hükümlere dair monografik bir inceleme yapılmamıştır. Çalışmamız anılan bu boşluğun giderilmesi amacıyla kaleme alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Sovereign Wealth Funds are entities that are established to generate commercial income and are under the domination of the state in which they are established. Especially in the last 30 years, there has been a serious increase in the number of sovereign wealth funds. Being established in our country, Turkey Wealth Fund constitues one of those. Turkey Wealth Fund and Turkey Wealth Fund Management Company, after the adoption of the Law No. 6741 on Establishment of Turkish Wealth Fund Management Company and Amendments in Certain Laws has been subject to various scientific stu-dies. In the Law No. 6741, there are provisions that directly concern the enforcement and bankruptcy law, particularly the 7th article. However, there has been no monographic study regarding the related provisions published since the abovementioned Law came into force. This thesis aims at filling the relevant deficiency.