Antrenör beden eğitimi ve sınıf öğretmenlerinin epilepsi bilgi düzeyinin incelenmesi
Coach of physical education and classroom teachersexamination of epilepsy knowledge level
- Tez No: 639915
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RECEP SOSLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Eğitimi, Spor, Health Education, Sports
- Anahtar Kelimeler: Epilepsi, ilk yardım, fiziksel aktivite
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalıĢma beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve sınıf öğretmenlerinin epilepsi bilgi düzeylerini tespit etmek amacıyla planlanmıĢtır. ÇalıĢmaya 137 erkek ve 87 kadın olmak üzere 224 katılımcı ile tamamlanmıĢtır. AraĢtırmaya katılanların 84'ü Beden Eğitimi Öğretmeni, 78'i Sınıf Öğretmeni ve 62'si ise Antrenördür. AraĢtırmada kullanılan bilgi ölçeği, 10 sorudan oluĢan ―Epilepsi Bilgi Düzeyi Ölçeği‖ uygulanarak veriler elde edilmiĢtir. Elde edilen veriler yüzde, frekans değerleri kullanılarak analiz edilmiĢtir. Elde edilen sonuçlarda öğretmen ve antrenörlerin epilepsi hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmadığı ve ilk yardım uygulanmasının doğru uygulamaların yapılmadığı sonucuna ulaĢılmıĢtır. Buradan yola çıkarak epilepsi hakkında yeterli bilgi ve ilk yardım konusunda antrenör, sınıf öğretmenleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin eğitim programlarının içeriğinin yeniden düzenlenmesi önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, we aimed to determine that how the level of knowledge about epilepsy of the class teachers, coaches and physical education teachers. 137 men and 87 women, in total 224 people, were get involved to this study. 84 of the participants are physical education teachers, 78 of the participants are class teachers and 62 of the participants are coaches. In this study, we asked 10 questions to each participants that the questions derived from the study“Epilepsy Knowledge Level Scale”. The responses were evaluated and analysed using the percentage of frequency values. The results shows us that the participants have no knowledge about epilepsy, but also applying the first aid partly correct way. In the light of this study, we suggest that redesign the content of education program of epilepsy and the first aid which included the education of the teachers and the coaches. Keyword: Epilepsy, first aid, physical activity.