Diyarbakır koşullarında farklı sıra arası ve tohumluk miktarlarının adi fiğ (Vicia sativa l.)' de tohum verimine etkileri üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 65586
  2. Yazar: CELAL PEKER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET BAŞBAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Adi Fiğ {Vida sativa L.), Sıra Arası, Tohumluk Miktarı, Tohum Verimi, Vetch {Vicia Sativa L.), Row Spacings, Seeding Rate, Seed Yield
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
DİYARBAKIR KOŞULLARINDA FARKLI SIRA ARASI VE TOHUMLUK MİKTARLARININ ADİ FİĞ {Vida sativa Z.)'DE TOHUM VERİMİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Celal PEKER 1997 /Sayfa 46 OZ Bu çalışma, 1996 yılında Diyarbakır koşullarında farklı sıra arası mesafeleri (20, 40, 60 ve 80 cm) ve tohumluk miktarlarının (6, 8, 10 ve 12 kg/da) adi fiğde tohum verimine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada; sıra arası mesafeleri ve tohumluk miktarlarının artışına bağlı olarak tohum veriminde artış kaydedilmiştir. En yüksek tohum verimi 12 kg/da tohumluk miktarı ile 60 cm sıra arası mesafesinden elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
VI AN INVESTIGATIONS ON THE EFFECT OF DIFFERENT ROW SPACING AND SEEDING RATE TO THE SEED YIELD OF VETCH (Vicia sativa L. )' IN AT DİYARBAKIR CONDITIONS. Celal PEKER 1997 /Page 46 ABSTRACT This investigation has made in 1996 to determine the effects of different row spacing (20, 40, 60 and 80 cm.) and seeding rate (6, 8, 10 and 12 kg/da.) of Vetch seeds in Diyarbakır conditions. In this study, increasing row spacing and seeding rates increased seed yield. The highest seed yields were obtained from 12 kg/da seeding rates and 60 cm row spacing.