Atıksu sistemlerinin işletme ve bakım esasları
Operation and maintenance principles of wastewater collection networks
- Tez No: 65611
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA YILMAZ KILINÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Operation and Maintenance Programs, The List of User's, Operation Projects
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
IV ATIKSU SİSTEMLERİNİN İŞLETME VE BAKIM ESASLARI İbrahim Aydın Ünlü İnşaat Mühendisliği, Yüksek Lisans Tezi, 1997 Tez Danışmanı: Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç ÖZET Atıksu sistemlerinin işletme ve bakım esaslarını incelemek üzere yapılan bu çalışma için öncelikle bu sistemlerin çevre üzerindeki etkileriyle ilgili araştırmalar incelenmiştir. Ankara ve İstanbul Belediyeleri için hazırlanmış olan Atıksulan Deşarj Yönetmelikleri, Türkiye'de atıksu sorunu, yönetimi ve denetimi için oluşturulan altyapının görülebilmesi için araştırılmıştır. Atıksu sistemlerinin işletme ve bakımıyla ilgili yurt dışında yapılan çalışmalardan örnekler sunabilmek için İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika'da yapılan çeşitli araştırmalar incelenmiştir. Ankara'da atıksu sistemlerinin işletme ve bakımında temel oluşturacak, endüstri kuruluşları envanterinin çıkarılması için ön araştırma çalışması yapılmıştır. Anahtar Kelimeler : İşletme ve Bakım Programlan, Kullanıcı Envanterleri, İşletme Projeleri
Özet (Çeviri)
OPERATION AND MAINTENANCE PRINCIPLES OF WASTEWATER COLLECTION NETWORKS İbrahim Aydın Ünlü Civil Engineering, M.S.Thesis, 1997 Thesis Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Küınç SUMMARY This study is done for underlined the operation and maintenance principles of wastewater collection networks. First of all environmental effects of this systems are researched. Ankara and Istanbul Munucipality Wastewater Discharge Rules are researched to see Türkiye's wastewater problem, administration and supervision substructure. The operation and maintenance studies that are done at England, France, Germany and U.S.A are researched to see foreign examples. Tthe preliminary list of industrial faculties are prepared for Ankara Munucipality to construct base structure for operation and maintenance works.