Bitonik cebirlerde simetrik ikili türevler
Symmetric bi-derivation on bitonic algebra
  1. Tez No: 657787
  2. Yazar: HÜSEYİN KOÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASRET DURNA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bitonik cebir, simetrik ikili türev, Bitonic algebra, symmetric bi-derivation
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde, tezde kullanılan temel tanım ve teoremler örnekleri ile birlikte verilmiştir. İkinci bölümde, 2018 yılında Yon ve Özbal tarafından çalışılan bitonik cebirlerde türev ve genelleştirilmiş türev ile ilgili makale incelenmiştir. Üçüncü bölümde, bitonik cebirlerde simetrik ikili türevler tanımlanarak bazı özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of three parts: In the first part, we recall basic concepts and theorems with examples of bitonic algebra. In the second part, we investigate paper about derivation and generalized derivation on bitonic algebra, which was studied by Yon and Özbal in 2018. In the third part, we define symmetric bi-derivation on bitonic algebra and investigate its basic properties..