Farklı yükseltilerde farklı ekim zamanlarının yemlik pancarda (Beta vulgaris var. rapacea koch.) kimi verim ve verim özelliklerine etkisi
  1. Tez No: 65804
  2. Yazar: AYŞE ÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET SOYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Yükseklik, Ekim Zamanlan, Yemlik Pancar, Altitue, Sovving Dates, Fodder Beet
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
V ÖZET FARKLI YÜKSELTİLERDE FARKLI EKİM ZAMANLARININ YEMLİK PANCARDA (Beta vutgaris var. rapacea Koch.) KİMİ VERİM VE VERİM ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÖZ, Ayşe Yüksek Lisans Tezi, Tarla Bitkileri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hikmet SOYA Eylül-l 997,47 Sayfa Bu çalışma Suluova ve Ladik ekolojik koşullarında, 1995 yılında farklı yükseltilerde farklı ekim zamanlarının yemlik pancarda kimi verim ve diğer bazı verim özelliklerini ortaya çıkartmak amacıyla yürütülmüştür. Araştırma faktörlerini iki farklı lokasyon [Suluova(500 m), Ladik(865 m)] ve beş değişik ekim zamanı (30 Mart, 15 Nisan, 30 Nisan, 15 Mayıs, 30 Mayıs) tarihleri oluşturmuştur. Elde edilen sonuçlar yükseltilerin ve ekim ramanlannın tüm karakterleri etkilediğini göstermiştir. Yumru verimi (19100 kg/da), yumru kuru madde verimi (1885 kg/da) bakımından en yüksek değerler Suluova'da 30 Mart ekimlerinden, yumru kuru madde oranı (% 13.27) ve şeker oranı (%7.6) açısından da en yüksek değerler Ladik'de 15 Nisan ekimlerinde gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT EFFECT OF SOWING DATES İN DIFFERENT ALTITUDES ON THE YIELD AND SOME YIELD COMPONENTS OF FODDER BEET ÖZ AYŞE şe Msc in Field Crops Department Supervisor: Prof. Dr. Hikmet SOYA September- 1997,47 Sayfa This study was conducted in order to determine the effect of different sowing dates in various altitutes on the yield and some other yields components of fodder beet under the ecological conditions of Suluova (500 m) and Ladik (865 m) during the gnnving season of 1995. Five different sowing dates (30.03-15.04-30.04-15.05-30.05) and two altitutes (500 m and 865 m) were the factors examined in the study. Data optained indicated that, the altitutes and sowing dates were effected the ali characteristics. The highest data were observed of 30th March sowings in Suluova in the terms of fresh root yields (19100 kg/da), root dry matter yields (1885 kg/da), and also 15 th April sovvings in Ladik with regard to root dry matter rates (%13.27) and sugar contents (%7.6).