İzmir ili ve civarı tatlısu malacostraca (crustacea-arthropoda) faunası
- Tez No: 65803
- Danışmanlar: DOÇ.DR. M. RUŞEN USTAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: İzmir, Malacostraca, Crustacea, Fauna, Izmir, Malacostraca, Crustacea, Fauna
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
IV ÖZET İZMİR İLİ VE CİVARI TATLISÜ MALACOSTRACA (CRUSTACEA- ARHTROPODA) FAUNASI ÖZBEK, Murat Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Ruşen USTAO?LU Ağustos 1997, 92 sayfa Bu tezde İzmir İli ve civan tathsu Malacostraca (Crustacea) faunası incelenmiştir. Mart 1994- Haziran 1996 tarihleri arasında yürütülen bu çalışmada İzmir İli ve civarındaki 89 istasyondan örnek toplanmış ve bu istasyonların su sıcaklığı, çözünmüş oksijen değeri, pH'ı, tuzluluğu, elektrik iletkenliği, alkalinitesi ve sertliği tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda, 36 istasyonda 4 ordoya ait 14 tür ve 3 alttür saptanmıştır. Bu türlerden Palaemonetes arafewwan'ws(Gümüldür Deresi ve Oğlananası Göleti hariç), Potamon ibericum tauricum(Qümüldür Deresi hariç), Gammarus subtypicus, G. crinicornis, G. pulex /w/ex(Oğlananası Göleti hariç), Gammarus cf. birsteini, G. aequicauda, G. insensibilis, G. uludagi, Echinogammanıs veneris, Asellus aquaticus (Gölcük Gölü hariç), Jaera italica, Sphaeroma hookeri ve Diamysis bahirensis verilen lokalitelerde ilk defa, Mesopodopsis slabberi, Astacus leptodactylus salimıs ve Gammarus lacustris türleri ise, önceden verilen yayılım alanlarında tekrar tesbit edilmişlerdir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT FRESHWATER M ALACOSTRACA (CRUSTACEA- ARTHROPODA) FAUNA OF IZMIR AND ADJECENT AREAS ÖZBEK, Murat MSc in Fishery Faculty Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Ruşen USTAO?LU August 1997, 92 pages In this dissertation the Freshwater Malacostraca fauna of Izmir region was studied. The materials were sampled in 89 stations around Izmir region between March 1994 and June 1996, and water temperature, the dissolved 02 concentration, pH, salinity, conductivity, alkalinity and d°H were measured. At the end of the study, 14 Malacostraca species and 3 subspecies belonging to 4 order were recorded in 36 stations. Of these species Palaemonetes antennarius(excQpt Gümüldür stream and Oğlananası PondA Potamon ibericum tauricum(except Gümüldür stream,), G subtypicus, G. crinicornis, G. pulex pulex(except Oğlananası Pond,), Gammarus cf. birsteini, G aequicauda, G. insensibilis, G uludagi, Echinogammarus veneris, Asellus aquaticus (except Gölcük Lake), Jaera italica, Sphaeroma hookeri and Diamysis bahirensis were firstly recorded in given localities. Mesopodopsis slabberi, Astacus leptodactylus salinus and Gammarus lacustris were found again in their known distribution areas.