Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalında, yüksek lisans ve doktora tezleri üzerine değerlendirme (1993-2019)
Van Yüzüncü Yıl Universty Institute of Social Sciences in the Department of History of Art, evaliation on master's and doctoral theses (1993-2019)
- Tez No: 660276
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ OSMAN AYTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sanat Tarihi, Art History
- Anahtar Kelimeler: Sanat Tarihi, Yüksek Lisans, Doktora, Bibliyografya, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Art History, Master, Doctorate, Bibliography, Institute of Social Sciences
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalında, Yüksek Lisans Ve Doktora Tezleri Üzerine Değerlendirme (1993-2019). Bu araştırmanın amacı, öğretim üyeleri, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerine sanat tarihi alanında yapılan çalışmaların bütünsel bir görünümünü sunmaktadır. Bu amaç için yüksek lisans ve doktora tezleri ele alınmıştır. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden arşiv taraması ile gerçekleştirilmiştir. Arşiv taraması üniversitemizin Sanat Tarihi Bölümünün öğretim üyeleri danışmanlıklarında yapılan tezlerinin dokümanlarına, Sosyal Bilimler Enstitüsünün arşivine ulaşılarak, Ulusal Tez Merkezinden de yararlanılarak yapılmıştır. Yüksek lisans ve doktora tez taramaları sonucunda 167 yüksek lisans, 43 doktora çalışmalarına ulaşılmıştır. Yıllara göre konu ağırlıkları, danışmana göre tez dağılımları, danışman alfabetik dizimi de ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Van Yüzüncü Yıl University, Institute of Social Sciences, Department of Art History, Evaluation and Evaluation of Master's and Doctorate Theses (1993-2019). The aim of this research is to represent a holistic of studies in the field of art history to PhD, master's and undergraduate students. For this purpose, master's and doctoral theses are discussed. The research was carried out by archive scanning, one of the qualitative research methods. The archive search was made by accessing the archives of the Institute of Social Sciences and benefiting from the title of National Thesis, which were explained in the consultations of our university's Faculty of Art History Department. As a result of Master's and doctoral thesis scanning, 167 master's and 43 doctoral studies have been reached. Subject weights by years, thesis distributions according to the advisor, the advisor's alphabetical order were also examined in detail.