Additive selection in ready mixed concrete
Hazır betonda kimyasal katkı seçimi ve kullanımı
- Tez No: 667412
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AMJAD KHABAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hazır Beton, Katkı Maddesi, Seçim, In Ready-Made Concrete, Addıtıve, Selection
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu deneysel çalışmada, silika dumanı ve uçucu kül akışkanlaştırıcı katkı maddeleri kullanılarak hazır beton tesislerinde yüksek mukavemetli, uygun işlenebilirlik ve güvenilirliğe sahip bir beton üretilmesi amaçlanmıştır. Deney 9 takım olmak üzere toplam yapılmıştır. Küpler 15x15x15 cm boyutundadır. Kayma 15-18 cm aralığında sabit tutuldu. Bu amaçla, kimyasal katkı maddesi olarak %1.25 süper ve hiper akışkanlaştırıcı, mineral katkı maddesi olarak %5, %7.5, %10 silika dumanı ve çimento ile %20, %30, %40 uçucu kül yerine 9 serisi beton üretilmektedir., 3., 7., 28., 56. ve 90. basınç direnci birkaç gün içinde test edildi. Ek olarak, bu serilerin basınç dayanımı Kazanımları karşılaştırılmıştır. Deney sonuçları, uçucu külün taze betonun işlenmesi üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğunu ve mukavemet özellikleri açısından uzun vadede olumlu sonuçlar verebileceğini göstermiştir. Silika dumanı, taze betonun işlenebilirliğini olumsuz yönde etkiledi, ancak kısa vadede mukavemet özellikleri açısından iyi sonuçlar verdi.
Özet (Çeviri)
In this experimental study, it was aimed to produce a concrete with high strength, suitable workability and reliability in ready-mixed concrete plants using silica fume and fly ash fluidizing additives. A total of 9 sets of experiments were conducted. The cubes are 15x15x15 cm in size. Slip was kept constant in the 15-18 cm range. For this purpose, 9 series of concrete are produced in case of substituting 1.25% super and hyper-fluidizer as chemical additives, 5%, 7.5%, 10% silica fume as mineral additives and 20%, 30%, 40% fly ash with cement., 3., 7., 28., 56. and 90. pressure resistances were tested on days. In addition, the compressive strength gains of these series were compared. The results of the experiment showed that fly ash has a healing effect on the processing of fresh concrete and can produce positive results in the long term in terms of its strength properties. Silica fume negatively affected the workability of fresh concrete, but it produced good results in the short term in terms of strength properties.