Konya-beyşehir yol güzergahındaki miksomisetler üzerine bir araştırma
A research on myxomycete in Konya-Beyşehir road route
  1. Tez No: 670675
  2. Yazar: RENGİN BAYSAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖNÜL EROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Beyşehir, Konya, Myxomycetes, Nem Odası Tekniği, Protozoa, Beyşehir, Konya, Myxomycetes, Moist chamber technique, Protozoa
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışma, 2019-2020 yılları arasında Konya-Beyşehir yol güzergâhındaki ormanlardan toplanan materyaller üzerinde gelişen miksomisetlerin tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Bölgeye düzenlenen arazi çalışmalarında kesik ve devrilmiş ağaç kütüğü materyalleri, orman döküntü katı ve canlı ağaç kabuğu gibi materyaller toplanmıştır. Toplanan materyallere toplama numarası verilmiş ve kilitli poşetlere konularak laboratuvara getirilmiştir. Bu materyallere nem odası tekniği uygulanmıştır. Laboratuvar çalışmaları sonucunda 8 familyaya ait 21 takson tespit edilmiştir. Bu taksonlardan PerichaenaquadrataT. Macbr. Türkiye için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
This study was carried out to determine the myxomycetes developing on the materials collected from the forests on the Konya-Beyşehir road route between 2019-2020. Materials such as cut and fallen tree stump materials, forest debris and live tree bark were collected in the field studies organized in the region. The collected materials were given a collection number and put in sealed bags and brought to the laboratory. Moist chamber technique has been applied to these materials. As a result of the laboratory studies, 21 taxa belonging to eight families were determined. Among these taxa, Perichaena quadrata T. Macbr. is new record for Turkey.