The automation of bug assignment using machine learning algorithms
- Tez No: 672358
 - Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN NURİ UÇAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Hata, Bilet, Makine Öğrenmesi, Metin Sınıflandırma, bilgisayar programlamada hatalar, Bug, Ticket, Machine Learning, Text Classification, errors in computer programming
 - Yıl: 2020
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
 - Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bilgi Çağında bilgisayar yazılımının ortaya çıkmasıyla, yazılımın neredeyse hiçbir zaman mükemmel olmadığı ve sürekli olarak yeni sorunlar olarak (en yaygın olarak hatalar - beklenmedik davranışlara neden olan bilgisayar programlamadaki hatalar) sürekli olarak sürdürülmesi gerektiği keşfedildi. bir geliştirme formu, özellik talebi vb.) bilgisayar programı kullanıldığı sürece ortaya çıkmaya devam eder. Bir yazılım uygulamasında binlerce, hatta on binlerce hatayı keşfetmek alışılmadık bir şey değildir - bu nedenle, bunları düzeltmek için genellikle bu hatalar üzerinde çalışan birden fazla geliştirici vardır. İlk amaç, kendi deneylerimizin temelini belirlemek ve en iyi aday modelleri seçmek için ilgili çalışmaları incelemektir. İlgili çalışmayı gözden geçirmek, sonuçta sonuçlarımızı önceki denemelerimizle karşılaştırmamıza da izin verecektir. Öncelikli amaç, seçilen makine öğrenimi modellerini değerlendirmek ve tüm yönlerini göz önünde bulundurarak bu sorun için (ve şirketin talep ettiği uygulama için) hangisinin hangi konfigürasyonla en iyi seçim olduğunu belirlemektir. En önemli husus, daha sonra tezde detaylandırılacak olan çeşitli ölçütlere dayalı olarak modelin yaptığı tahminlerin kalitesi olan performanstır.
Özet (Çeviri)
With the advent of computer software in the Information Age, it was quickly discovered that software is almost never perfect and it needs to be continuously maintained as new issues (most commonly bugs— errors in computer programming that cause unexpected behavior, but can also take the form of an enhancement, feature request etc.) keep arising as long as the computer program is used . It is not unusual to discover thousands or even tens of thousands of bugs in a software application—thus there is usually more than one developer working on these bugs in order to fix them. The first objective is to study related work to determine the baseline for our own experiments and to pick the best candidate models. Reviewing related work will also allow us to eventually compare our results with previous attempts. The primary objective is to evaluate the chosen ML models and to determine which one with what configuration is the best choice for this problem (and for the application the company requested) considering all its aspects. The most important aspect is the performance, which is the quality of the predictions done by the model based on several metrics that will be detailed later in the thesis.