Karton kesme bıçağının yürüyen banda senkronizasyonu
Synchronization of cardboard cutter knife with band conveyor
  1. Tez No: 67259
  2. Yazar: MURAT BARUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN GÖRÜR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: AC Motor, Motor Kontrolü, AC Sürücü, İnvertör, AC Motor, Motor Control, AC Drive, Inverter
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
ÖZET KARTON KESME BIÇAĞININ YÜRÜYEN BANDA SENKRONİZASYONU BARUT Murat Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Adnan GÖRÜR Eylül 1997, 132 Sayfa Bu çalışmada, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan oluklu mukavva karton kutu üreten bir işletmenin“Karton Kesme Bıçağının Yürüyen Banda (Bant Hızına) Senkronizasyonu'nu”sağlayan bir otomasyon sistemi gerçekleştirilmiştir. I. Bölümde, karton kesme bıçağının bant hızına senkronizasyonunun önemi belirtilerek, uygulamanın hangi materyal metodlarla gerçekleştirileceği açıklanmıştır. II. Bölümde, asenkron motorlar incelenerek, asenkron motorların sürücü sistemleri ve kontrol stratejileri belirlenmiştir. III. Bölümde, darbe genişlik modülasyonlu invertörler ile birlikte sürücü sistemleri irdelenerek, sürücü sistemi tayin edilmiştir. Ayrıca, belirlenen sürücü sistemi tasarlanarak, PSPICE analizi yapılmıştır. IV. Bölümde, otomasyon sisteminde kullanılan donanım birimleri ve teknik özellikleri izah edilmiştir. V. Bölümde, bant hızına ve kesilmesi istenen parçanın boyut bilgilerine bağlı olarak donanımı koordine eden yazılım programı açıklanmıştır. VI. Bölümde, tasarlanan otomasyon sisteminde kullanılan teorik ve uygulanan pratik yaklaşımlar ile birlikte elde edilen sonuçların yorumu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY SYNCHRONIZATION OF CARDBOARD CUTTER KNIFE WITH BAND CONVEYOR BARUT Murat Niğde University Enstitute Of Science Electric-Electronic Department Supervisor: Doç.Dr. Adnan GÖRÜR September 1997, 132 pages In this study, an automation system in the factory producing grooved cardboard box in Kayseri Organization Region providing“the synchronization of cardboard cutter knife with band conveyor (band speed)”is designed. In Chapter One, what material methods can be applied is considered and explained by indicating the importance of the synchronization of cardboard cutter knife with band speed. In Chapter Two, by examining asynchronous motors, the drive systems and control strategies of asynchronous motors are determined. In Chapter Three, PWM (Pulse Width Modulation) inverters and drive systems are examined and drive system is determined. In addition, PSPICE analysis are carried out by designing drive system determined. In Chapter Four, the hardware units used in the automation system and the technical features of the hardware are explained. In Chapter Five, software coordinating hardware depending on the information of the cutting dimension of the product and the band speed is explained. In Chapter Six, the theoretical and practical approaches applied in the automation system designed and their results are explained and discussed.