Antalya İli Kale (Demre) İlçesi yeraltı sulama suyu kalitesi üzerine bir araştırma
A Research on the grıundwater quality of Antalya-Kale (Demre)
  1. Tez No: 67415
  2. Yazar: YUSUF DİŞLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Sulama suyu kalitesi, Su kalitesi sınıfları, Tuzluluk
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tea ANTALYA İLİ KALE (DEMRE) İLÇESİ YERALTI SULAMA SUYU KALİTESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ^ Yusuf DİŞLİ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilİm Dalı 1997, 56 Sayfa Jüri.: Prof. Dr. Mehmet KARA Doç. Dr..Nizamettin ÇİFTÇİ; Doç. Dr.Hüseyra ŞİMŞEK (DANIŞMAN) Bu çalışma Antalya ili Kale ilçesi yeraltı sulama sularının sulamaya uygunluğunun belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla yörenin farklı yerlerinden periyodik olarak sulama suyu örnekleri alınmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, yörenin yeraltı sulama sularının elektriksel İletkenliği 500 micromhos/cm ile 4403 micromhos/cm arasında değişmektedir. Genel olarak yörenin yeraltı sulama sulan sulamaya uygun değildir. Bu suların sulamada kullanılabilmesi için sulama alanlarının drenajı mutlaka sağlanmalı ve İyi bir toprak yönetimi uygulanmalıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis A RESEARCH ON THE GROUNDWATER QUALITY OF ANTALYA- KALE (DEMRE) YusufDİŞLİ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Structures and Irrigation Supervisor : Assoc. Prof. Hüseyin ŞİMŞEK 1997,Page:56 Jury : Prof. Dr. Mehmet KARA Assoc. Prof. Dr. Nizamettin ÇİFTÇİ Assoc. Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK This study was carried out to determine suitability of groundwater of Antalya- Kale (Demre) for irrigation. For this purpose, the water samples were taken from different parts of the study area periodically. According to the result, the electrical conductivities of samples varried between 500 and 4403 micromos/cm. Most samples are classified as third and fourth class. In general, the ground irrigation water of study area is not suitable for irrigation. To use this type of water for irrigation, drainage systems and good soil management are needed. Key Words : Irrigation water quality, Irrigation water quality classes, Salinity.