Ordu ili (Türkiye) ve çevresindeki göl ve göllerindeki Gammaridea (Crustacea, Amphipoda) faunası üzerine bir araştırma
A study on freshwater Gammaridea (Crustacea, Amphipoda) fauna in lakes and ponds of Ordu and surrounding provinces (Turkey)
  1. Tez No: 675518
  2. Yazar: MUSTAFA BODUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ MİROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bale ve Dans, Balıkçılık Teknolojisi, Ballet and Dance, Fisheries Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Amhipoda, Gammaridae, Fauna, Ordu, Türkiye, Amhipoda, Gammaridea, Fauna, Ordu, Turkey
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ordu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Ordu ili ve çevresindeki göl ve göletlerdeki tatlı su Gammaridae faunasını belirlemek amacıyla Mayıs 2018 – Haziran 2020 tarihleri arasında bölgedeki ve çevre illerdeki 7 baraj gölü, 1 yapay gölet, 1 mağara içi, 3 gölcük, 2 hayvan sulama göleti ve 11 tane göl olmak üzere toplam 25 lokalitede örnekleme yapılmıştır. Yapılan örneklemeler sonucu Gammaridae subordosuna ait 2 familya (Gammaridae, Pontogammaridae), 2 cins (Gammarus, Pontogammarus), ve 9 tür (Gammarus anatoliensis, Gammarus balcanicus, Gammarus effultus, Gammarus komareki, Gammarus laborifer, Gammarus odettae, Gammarus pulex, Gammarus topkarai, Pontogammarus sp.) tespit edilmiştir. Tespit edilen türlerin içinden; Gammarus odettae, Pontogammarus sp., Ordu ili için ilk kayıttır.
Özet (Çeviri)
In order to determine the freshwater Gammaridea fauna in the lakes and ponds in Ordu province and its surroundings between May 2018 and June 2020, samplings were carried out in a total of 25 localities, including 7 dam lakes, 1 artificial pond, 1 inside the cave, 3 ponds, 2 animal irrigation ponds and 11 lakes. As a result of the samplings, 9 species (Gammarus anatoliensis, Gammarus balcanicus, Gammarus effultus, Gammarus komareki, Gammarus laborifer, Gammarus odettae, Gammarus pulex, Gammarus topkarai, Pontogammarussp.) from 2 genera (Gammarus, Pontogammarus) belonging to 2 families (Gammaridae, Pontogammaridae) were identified. Gammarus odettae and Pontogammarus sp. are new records for the freshwater Gammaridae fauna of Ordu province.