Free vibration analysis of suspension bridges a case study: Bosporus bridge
- Tez No: 6763
- Danışmanlar: PROF. DR. ÇETİN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: vibration analysis, ambient vibration, suspension bridge, oscillation, period, mode shape. -iii
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 178
Özet
ÖZET ASMA KÖPRÜLERİN SERBEST TİTREŞİM ANALİZİ ÜNAL, FULYA Yüksek Lisans Tezi, İne. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Prof Dr. Çetin YILMAZ Haziran 1989, 165 sayfa Bu çalışmada asma köprülerin serbest titreğim analizleri teorik olarak incelendi. Bu konu üzerinde yapılan çalışmalar irdelendi. İaz Köprüsünün sonlu elemanlar yöntemi ile serbest titreşim analizi yapıldı. Bunun için SAP4 isminde yapısal analiz programı kullanıldı. Köprünün periyotları ve buna karşılık gelen mod şekilleri bulundu. Bulunan değerler daha önce bu köprü üzerinde yapılan çalışmalarla karşılaştırıldı. Sonuçların yakın olduğu gözlendi. Anahtar Sözcükler : titreşim analizi, Çevre koşullarından meydana gelen titreşim, asma köprü, periyot, mod sekli. Bilim Dalı Kodu : 624.03.02 -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FREE VIBRATION ANALYSIS OF SUSPENSION BRIDGES A CASE STUDY : BOSPORUS BRIDGE ÜNAL, FULYA M.Sc.in C.E SuperviBor: Prof.Dr. Çetin YILMAZ June 1989, 165 pages Theoretical free vibration analysis of suspension bridges have been investigated. Historical background of the study has been given. Bosporus Bridge free vibrational analysis has been carried out by using Computer program named SAP4. Mode shapes and corresponding periods of the bridge have been obtained. Calculated modes and periods were compared with other studies on the Bosporus Bridge, It was observed that approximately the same results were obtained.