Overcoming intercultural barriers between international and local students: A social-ethnographic study on international festival days at Gaziantep University
Uluslararasi ve yerel öğrenciler arasindaki kültürlerarasi engelleri aşmak: Gaziantep Üniversitesi'nde uluslararasi festival günleri üzerine sosyal-etnografik bir çalişma
  1. Tez No: 680186
  2. Yazar: SHABANI SENYANGE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA EMRE KÖKSALAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kültürlerarası iletişim engeli, Uluslararası festival, Kültürel adaptasyon, Etnosentrizm, Kültürel şok, Intercultural communication barrier, International students' festival, Cultural adaptation, Ethnocentrism, Cultural shock
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim ve Toplumsal Dönüşüm Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Türkiye, her yıl çok sayıda uluslararası öğrenci kabul eden dünya ülkelerinden biridir. Ayrıca çeşitli bursların, üniversiteler arası ortaklıkların ve eğitim programı değişimlerinin verildiği ülkeler arasında yer almaktadır. Aslında uluslararası eğitim için ideal bir hedef ülke haline geliyor. Ancak, Türkiye'ye gelen uluslararası öğrenciler kültürlerarası engellere dayalı zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle, uluslararası ve yerel öğrenciler arasındaki kültürlerarası engeller üzerine yapılan araştırmalar önemlidir. Aslında bu çalışma, Gaziantep Üniversitesi'nde uluslararası öğrenci festival günleri düzenlemenin etkilerini incelemeyi amaçlamaktadır. Temelde Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin eğitim durumlarındaki kültürlerarası engelleri aşmak için kurdukları ilişkilere odaklanır. Bu sosyal etnografik çalışma analiz edilerek, Gaziantep Üniversitesi'nin uluslararası ve yerel öğrencileriyle görüşmeler yapılmıştır. Ek olarak, önemli sonuçlara ulaşmak için birincil ve ikincil veriler niteliksel olarak toplanmış ve analiz edilmiştir. Nitekim, olağanüstü sonuçları elde etmek için CAT, Ortak Kültür Teorisi, Kültürlerarası Ağ Teorisi ve ADA Teorisi gibi 4 teoriden yararlanılmıştır. Bu nedenle, uluslararası öğrenci festival günlerinin (1) düzenlenmesinin, kendi ülkelerinin kültürel varlıkları hakkında bilgi alışverişinde bulunma fırsatına sahip olduklarında, uluslararası ve yerel öğrenciler arasındaki sosyo-kültürel etkileşimi geliştirdiği; (2) kültürel etkinlikler sona ermiş olmasına rağmen, yerel ve uluslararası öğrenciler iletişim kurmaya devam ettiklerinde aralarındaki dostlukları güçlendirir; (3) yerel öğrenciler diğer kültürler hakkında bilgilendirildiğinde ve dünyadaki kültürel çeşitlilikler tanındığında uluslararası kültüre değer verir. Kültürel etkinliği düzenlemek, Gaziantep Üniversitesi'nde olumlu bir kültürel rol oynayan iyi bir stratejidir.
Özet (Çeviri)
Turkey is one of the world countries that receives many international students every year. Also, it is ranked among first countries where various scholarships, inter-university partnerships and education program exchanges are being granted. It actually becomes an ideal destination country for international education. However, arriving in Turkey, international students face with challenges based on intercultural barriers. Thus, researches on intercultural barriers between international and local students are significant. In fact, this study aims at analyzing impacts of organizing international student festival days in Gaziantep University. It essentially focuses on Gaziantep University students' relations to overcome intercultural barriers in their educational situations. Analyzing this social ethnographic study, interviews with the international and local students of Gaziantep University have been carried out. Additionally, to achieve the considerable results, primary and secondary data have been qualitatively collected and analyzed. Indeed, through 4 theories such as CAT, Co-Cultural Theory, Intercultural Network Theory and ADA Theory were utilized to retrieve the outstanding results. Therefore, three key findings have been identified and concluded that organizing international student festival days (1) improves socio-cultural interaction between international and local students, when they have an opportunity to exchange about home countries' cultural assets; (2) strengthens friendships between local and international students when they keep on contacting, although the cultural events ended; (3) valorizes international culture when local students are informed about other cultures and cultural diversities of the world are recognized. Organizing the cultural event is a good strategy that plays a positive cultural role in Gaziantep University.