Lemia Abbas Imara'ın şiirlerinde şiirsel imaj ve referansları (sanatsal çalışma)
Poetical image and its references in Lameeaa Abbas Amara's poetry
  1. Tez No: 681020
  2. Yazar: OMAR AHMED KHALAF AL-OBAIDI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KHATTAB AHMAD MAHMOUD KHATTAB
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Şiirsel İmgeler, Şiirsel İmaj, Arap Kütüphanesi, Lamiaa Abbas Amara, Duygusal İmaj 2021, 112 Sayfa, Poetic Images, Arab Library, Lamiaa Abbas Amara, Sensory image patterns 2021, 112 Pages
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Arap Kütüphanesinde, eskilerin kendi elleriyle planladıkları çeşitli bilgi alanlarında zengin bir kitap ve mektup mirasına sahibiz. Ömürlerini onun materyallerini toplamakla geçirdiler ve öğrencilerin ve bilim adamlarının işini kolaylaştırdılar. ve arzum bunu sevmeye daha meyilliyken Miras ve bununla gurur duymak Modern Arapça metinde imgenin değerlerini ve düzeylerini keşfetmeye katkı.Şiirin imgelerle bezendiğini gördük. İmge, şiirsel şiire sanatsal bir estetik kazandırır, bu yüzden (Şiirsel İmge) başlıklı konumuz oldu. ve Lamiya Abbas Amara'nın şiirindeki referansları (Lamiya Abbas Amara'nın şiirindeki şiirsel görüntü bir fenomen oluşturdu. Olasılığı sindiren büyük çağdaş şairlerden birinde, anlamsal bir yoruma göre, şiirlerinin çoğunun merkezinde yer alır. Ayıklıkla karakterize edilen biçimsel şiirsel deneyimi aracılığıyla tüm edebi dilsel hünerleriyle şiirde imgeyi kullanmak Yüksek retorik ayıklık. Bilimsel araştırmanın doğası gereği böyle bir çaba, onu bir giriş, bir önsöz ve dört bölüm halinde düzenlememi gerektirdi. Bölümler ve bir sonuç, önsözde dildeki imge kavramından ve eskiler ile modernler arasındaki terminolojiden bahsettim. Poetik kavramı ve onun Arap ve Batılı eleştirel ekoller tarafından nasıl sunulduğu ve imajın ona ne yatırım yaptığı üzerine bir tartışma ile, Bütün bir paragrafı şairin hayatına, derlemelerine ve kendi kuşağından farklılıklarına ayırarak, ilk bölüm (Resim) başlığını taşıyordu. Retorik) ve girişinde dil ve terminolojide retorik ve piya ile uğraştım ve sonra benzetmeye gittim. Gönderilen mecaz, mecaz ve mecaz, ikinci bölümde olduğu gibi, (Duyusal imge kalıpları) başlığı altındaydı: işitsel, görsel, dokunsal, koku alma ve tat alma. Üçüncü bölüm ise (Görsel Oluşum) başlığını taşıyordu. Şiirlerin mimarisi için grafik alan ve şiirsel koleksiyonlardaki metinsel eşiklerin doğası ve tüm yazma teknikleri basım ve benzerleri Kaynaklara ilişkin dördüncü ve son bölüme gelince, her birinin açık ve somut bir açıklamasını sunmak Şiirin sunduğu şiirsel imgeler ve bu referanslar referanslarda yer alır: dini, edebi ve mitik. Yukarıdakilerle örtüşen popüler referansların varlığı. Sonuç olarak ise araştırmanın son bulguları olduğu için özetlenmiştir. Tez, çalışma sırasında araştırmaya fayda sağlayan kaynakları ve referansları listeleyen bir sonuçla sona erdi.
Özet (Çeviri)
Abstract: In the Arab Library we have a rich heritage of books and letters in various fields of knowledge that the ancients planned with their own hands. They spent their lives collecting his materials and made it easy for students and scientists. And while my desire is more inclined to like it, Heritage and being proud of it contribute to discovering the values and levels of the image in the Modern Arabic text. We have seen that the poem is adorned with images. Image gives an artistic aesthetic to poetic poetry, so it became our topic titled (Poetic Image). and its references in Lamiya Abbas Amara's poetry (The poetic image in Lamiya Abbas Amara's poetry created a phenomenon. According to a semantic interpretation, one of the great contemporary poets who digested possibility is at the center of many of his poems. Through his formal poetic experience characterized by sobriety, with all his literary linguistic skills Using image in poetry High rhetorical sobriety. Due to the nature of scientific research, such an effort required me to organize it into an introduction, a preface, and four chapters. Chapters and a conclusion. In the preface, I mentioned the concept of the image in language and the terminology between ancients and moderns. The concept of poetics and its Arabic and with a discussion of how it was presented by Western critical schools and what the image invested in it. By devoting an entire paragraph to the poet's life, compilations, and differences from his generation, the first chapter was titled (Picture) and its introduction with rhetoric and piya in language and terminology. i tried and then imitated I went. The trope, trope, and trope that was sent was under the heading (Sensory image patterns), as in the second chapter: auditory, visual, tactile, olfactory and gustatory. The third part was titled (Visual Formation). Graphic space for the architecture of poems and the nature of textual thresholds in poetic collections and all techniques of writing printing and the like As for the fourth and final chapter on the Sources, to present a clear and concrete explanation of each The poetic images presented by the poem and these references are contained in the references: religious, literary and mythical . Presence of popular references that overlap with the above. As a result, it is summarized as it is the last findings of the research. The thesis concluded with a conclusion listing resources and references that benefited the research during the study.