Yerel yönetimlerde çalışanların iş tatmininin demografik faktörler açısından incelenmesi: Osmaniye Belediyesi örneği
Examination of job satisfaction of employees in local goverments in terms of demographic factors: Osmaniye Municipality example
  1. Tez No: 681640
  2. Yazar: ASLIHAN ELİF BAŞLAMIŞLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA BEKMEZCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Yerel Yönetim, Job Satisfaction, Local Government
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Toros Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi ve Organizasyon Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Çalışanlar, tüm örgütler için temel yapı taşlarından biridir. Bu nedenle örgütler çalışanlarının işlerinden memnun olmalarını ve örgütlerine bağlı olmalarını arzularlar. Günümüz rekabet ortamında örgütler stratejik başarı üstünlüğü için çalışanlarının iş tatmini duymalarını isterler. İş tatminine sahip çalışanlar; örgütün amaç ve değerlerini benimsemekte, örgüt için büyük çaba göstermektedirler. Yapılan araştırmaların birçoğu iş tatminini etkileyen birçok faktör olduğunu ortaya koymaktadır. Bu araştırmaların sonuçlarına bakıldığında ise birçok farklı görüş ortaya konulmuştur. Ayrıca bu kavramın olumlu ve olumsuz sonuçları hakkında farklı tespitlerde bulunulmuştur. Bu çalışmanın temel amacı ise yerel yönetimde çalışan bireylerin demografik farklılıklarının iş tatminleri üzerindeki etkisinin ne derece olduğunu belirlemektir. Bu bağlamda; Osmaniye Belediyesi çalışanlarının iş tatminlerini ölçmek üzere Brayfield ve Rothe tarafından hazırlanan“İş Doyum İndeksi”kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Employees are one of the basic building blocks for any organization. For this reason, organizations desire their employees to be satisfied with their jobs and to be loyal to their organizations. In today's competitive environment organizations want to feel job satisfaction employee for strategic success supremacy. Employees with job satisfaction adopt the aims and values of the organization and make great efforts for the organization. Many of the studies conducted reveal that there are many factors that affect job satisfaction. Looking at the results of this research into the many different opinions. In addition, different determinations have been made about the positive and negative consequences of these concepts. The main aim of this study is to determine the extent to which demographic differences of individuals working in local government have an impact on job satisfaction. In this context; to measure job satisfaction of Osmaniye municipality employees“job satisfaction index”prepared by Brayfield and Rothe is used.