Implementation of a cellular automata simulator on a personel computer
- Tez No: 6874
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ÇALIKOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hareketli, Hücresel hareketli, Simülasyon, Simulator. u: Ut U4 _iv- l fi '3. 01.05, Automata, Cellular Automata, Simulation, Simulator. Uâ öf OJ -111
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
. BİR HÜCRESEL HAREKETLİ SİMÜLATÖRÜHÜN KİŞİSEL BİLGİSAYARLARDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Çiftçi, Zeki Elektrik ve Elektronik Mühendisini, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Doğan Çalıkofilu 105 Sayfa, Mayıs 1989 ÖZET Büyük sistemler için yazılmış bir hücresel hareketli simülatörü, kişisel bilgisayarlarda kullanılacak şekilde geliştirilmiştir. Simülatörün yeni şekli, 'Dönüşümler Dili'nde yazılmış bir veya iki boyutlu hücresel hareketliler için hazırlanmıştır. Dönüşümler dili programı üzerinde de çalışılmış ve simülatörün yazıldığı Pascal programlama diline çevrilmiştir. Hücresel hareketlilerle ilgili gelişmeler ve uygulamalar incelenmiştir. Simulator programında yapılan gelişmeler tartışılmıştır. Yeni simulator taşınabilir ligi sağlayacak şekilde geliştirilmiştir, özellikle, hız ve ekran kullanımını geliştirmek için programın yapısında değişiklikler yapılmıştır. Kişisel bilgisayarlar için geliştirilen bu yeni simulator, taşınabilir, daha hızlı, güvenilir ve kullanımı kolaydır.
Özet (Çeviri)
IMPLEMENTATION OF A ÇELLOLAR AUTOMATA SIMULATOR ON A PERSONAL COMPUTER Çiftçi, Zeki Department of Electrical and Electronics Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Dogan Calxkoglu 105 Pages, May 1989 ABSTRACT A eellular automata simulator is improved for personal computers. Previously, this simulator was written for a main frame computer. This new version accepts one or two dimensional cellular automaton definitions written in a special purpose language called 'Dönüşümler Dili' ( ' Language of Transformations ' ). The Language of Transformations program is also studied and converted to the same programming language with the simulator program. The new improvements and applications in cellular automata are examined. Improvements in the simulator are discussed The new simulator is developed to provide portability. The structure of the program is changed to improve speed, usage and screen arrangement. The new version of simulator for personal computers is portable, faster, reliable and easy to use.