MPPT control for wind turbines with battery storage system
  1. Tez No: 691663
  2. Yazar: NIBRAS HAZIM ABBAS SARRAYATAB
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OĞUZ BAYAT, DOÇ. DR. ISMAİL SHARHAN BAQER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Perturb & Gözlemleme, Maliyet Fonksiyonu, Bulanık Mantık, Pil Depolama, Model Öngörülü Kontrol, Perturb & Observing, Cost Function, Fuzzy Logic, Battery Storage, Model Predictive Control
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Rüzgar enerjisi konuşma sistemlerinde (WECS), güç kalitesi ve enerji dönüşüm verimliliği, kontrol algoritmalarının çok önemli amaçlarıdır. Bu iki nokta kendi içinde çelişkilidir ve dönüştürmenin verimliliğinin arttırılmasının çıkış sinyalinin kararsızlığını da artırabileceği durumlarda takas edilmesi zordur. Mevcut çalışmada, Batarya tabanlı değişken hızlı Kalıcı Mıknatıslı Jeneratörler PMG'leri sisteminde düzenli güç sağlamak ve değişken yük taleplerini elde etmek için bir rüzgar türbinleri kontrol şeması geliştiriyoruz. Sunulan şemada, Model Tahmini Kontrol (MPC), bu iki farklı yaklaşımın avantajlarını elde etmek için Bulanık mantık ile birleştirilmiştir. Önerilen kontrolör, rüzgar türbininin güç güvenilirliği performansını artırabilir. Elde edilen sonuçlara göre, önerilen topoloji, sırasıyla yaklaşık %1.1 ve %1.13'lük toplam harmonik-bozulma ölçüsü ve adım-aşma tepkisi bağlamında kar elde ederek geleneksel PI modelinin üstesinden gelmektedir.
Özet (Çeviri)
In wind energy conversation systems (WECS), power quality and energy conversion efficiency are crucial aims of control algorithms. These two points are self-contradictory and difficult to trade off where enhancing the efficiency of conversion may also enhance instability of output signal as well. In current work, we develop a wind turbines control scheme to ensure regular power and achieve variable load requests in Battery based variable speed Permanent Magnet Generators PMGs system. In the submitted scheme, Model Predictive Control (MPC) is joint with Fuzzy logic to achieve the advantages of these two diverse approaches. The suggested controller could enhance the power reliability performance of the wind turbine. According to obtained results, the proposed topology overcomes the traditional PI model by achieving profits in the context of step-overshoot response and the measure of total harmonic-distortion of nearly 1.1% and 1.13%, respectively.