Integration of hybrid grids in smart grid
  1. Tez No: 705142
  2. Yazar: MUZAMMIL RIAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET EMİN TACER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Renewable Energy system, MPPT, Hybrid Grid
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Çalışmanın konusu, rüzgar bağlantılı AC-DC dönüştürücüler veya DC-AC eviriciler kullanılarak bir Hibrit şebekenin geleneksel bir şebekeye entegrasyonu ve MPPT yöntemi kullanılarak PV maksimum güç çıkarımıdır. Güç sistemimiz için kullanılan şebeke eski yüzyıl şebekesi olduğundan ve elektrik üretimi için fosil yakıtlarla çalışmaktadır. Fosil yakıtların yarattığı sorunların üstesinden gelmek için RES veya Hibrit Şebeke kullanılması önerilmektedir, ancak RES'in yeni bir şebeke altyapısına ihtiyacı vardır, çünkü eski şebeke teknolojisi eskidir ve modern çağ teknolojisi ile entegre edilemez. YE kaynaklarından üretilen güç bir ada veya küçük bir alan için yeterli olabilir, ancak büyük alanlar veya HRES'in geleneksel şebekelerle şebeke düzeyinde entegrasyonu gereklidir. Ancak çıkışlar aynı olmadığından, düzensiz olduğundan ve yerel şebekelere bağlandığında dalgalanmalar, frekans farklılıkları ve daha birçok hata ürettiği için bu oldukça basit değildir. Bu tezde, bu yenilenebilir enerji kaynaklarının geleneksel şebeke ile bağlantısının enerji üretimini artırabileceği bir kontrol ağı önerilmiştir. Tüm dönüştürme sistemi, rüzgar bağlantılı AC-DC dönüştürücülerden ve IGBT'nin kontrollü DC-AC dönüştürücüsünden ve Pil depolamalı MPPT kullanan PV maksimum güç çıkarma sisteminden oluşur. Tam köprü diyot kullanılarak ve MPPT algoritması tekniği kullanılarak DC'ye dönüştürülen rüzgar türbini 3 faz çıkışı, PV için maksimum güç noktası izleniyor ve sonuç farklı ışınım parametreleri alınarak kanıtlanıyor. Son olarak PV, ES ve Wind'den oluşan HG'nin bir alt sistem olarak birleştirilmiş Matlab simülasyonu sonuçları ile birlikte verilmiştir. Bu araştırmanın literatürden en büyük farkı, güç sistemlerinde çoklu yenilenebilir kaynakların kullanılması ve bunların 3 fazlı yerel şebeke ile entegrasyonu için kullanılan yöntemdir. AnahtarKelimeler: Yenilenebilir Enerji sistemi, MPPT, Hibrit Şebeke
Özet (Çeviri)
The subject of study is the integration of a Hybrid grid in a traditional grid by using wind-connected AC-DC converters or DC-AC inverters and PV maximum power extraction using the MPPT method. As the grid used for our power system is the old century grid and works with fossil fuels for electricity generation. To overcome the problems created by fossil fuels use of RES or Hybrid Grid is suggested, but RES needs a new infrastructure of the grid because old grid technology is outdated and can't be integrated with modern age technology. The power generated from RE sources can be enough for an island or a small area but big areas or grid-level integration of HRES with traditional grids is needed. But it's not quite simple because the outputs are not the same, unregulated and when connect with local grids produce fluctuations, frequency differences, and many more faults. A control network proposed in this thesis by which connection of these RE sources with traditional grid can increase the energy production. The whole conversion system is consisting of wind-connected AC-DC converters and IGBT's controlled DC-AC inverter and PV maximum power extraction system using MPPT with Battery storage. The wind turbine 3 phase output converted to DC by using full-bridge diode and by using the MPPT algorithm technique the maximum power point is being tracked for PV and the result is proofed by taking different irradiance parameters. At last combined Matlab simulation of HG consisting of PV, ES, and Wind as a subsystem with results is given. The major difference of this research from literature is the use of multiple renewable sources in power systems and the method used for their integration with the 3-phase local grid.