'Post Tenebras Lux' the Huguenot diaspora in early modern London and its reflections in refugee wills
'Post Tenebras Lux' erken modern dönem Londrası'nda Huguenot diasporası ve mülteci vasiyetnamelerine yansımaları
  1. Tez No: 693926
  2. Yazar: HAZAL SARAL BARBAROS
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DAVID EWAN THORNTON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Huguenot, Fransız Protestanlar, Diaspora, İltica, Erken Modern Avrupa, Huguenot, French Protestants, Diaspora, Refuge, Early Modern Europe
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Huguenot adı verilen Fransız Protestanlar 16. yüzyıl ortaları itibariyle Fransa'da maruz kaldıkları zulüm ve baskılar sebebiyle, kendilerine hoşgörü gösteren ülkelere iltica etmişlerdir. Birbirini izleyen göç dalgalarıyla Huguenot diasporası, geç 19. yüzyıla dek özellikle İsveç kantonları, Hollanda, Almanya ve İngiltere'de gelişmeyi sürdürmüştür. Şimdiye dek akademik çalışmaların çoğu sürgüne, Huguenot mülteci topluluklarının özelliklerine ve mültecilerin ev sahibi toplumlara olan katkılarına odaklanmıştır. Ancak, asimilasyon süreci ve dinamikleri genellikle göz ardı edilmiştir. Bu tez, 17-19. yüzyıllar arasında Londra'daki Huguenotların durumuna yönelik bir kavrayış sağlamayı ve mülteci vasiyetname örneklerinden elde edilen veriler aracılığıyla mültecilerin yıllar içinde ve nesiller boyuncaki entegrasyon sürecine dair bir çıkarım sunmayı hedeflemektedir.
Özet (Çeviri)
Starting from the mid 16th century, Huguenots, namely French Protestants took refuge in countries that offered them toleration, due to persecution and suppression they were exposed to in France. Until the late 18th century, the Huguenot diaspora continued to flourish in many places, especially in Swiss Cantons, Holland, Germany, and England with consecutive migration waves. So far, most research has focused on exile, the features of the Huguenot refugee communities, and the contribution of the Huguenots to their host societies. However, the dynamics and process of assimilation have been generally neglected. This thesis aims to provide an insight into the Huguenot condition in London between the 17th century and early 19th century and present inference about the integration process of the refugees throughout the years and generations by analysing the data compiled from sample refugee wills.