Energy management & control system for mi̇crogri̇d based (wind-PV-battery)
Mikrogrid tabanli enerji yönetim & kontrol sistemi (rüzgar-PV-akü)
  1. Tez No: 698510
  2. Yazar: ABRAR AHMED
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: RES, MPPT, PV system
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Güç sistemimizin geleceği için en önemli kısım mikro şebeke sistemidir. Bu tezde yenilenebilir enerji kaynaklarının rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi sistemi olmak üzere iki türü ele alınmıştır. Bu yenilenebilir enerji kaynakları (RES), rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi paralel olarak bağlanır. Mevcut sistem topolojisi değiştirilerek sistemin daha iyi performansı alınabilir. Bu tez, PV enerjisi ve rüzgar enerjisi sistemlerinin modellenmesini ve kontrolünü içermektedir. Mikro şebeke, büyük miktardaki mikro kaynakların ana şebekeyi bozmadan bütünleştirilmesi kavramıdır. Acil durumlarda bir yedek pil depolama sistemi bir DC bara ile bağlanır. RES kaynaklarının kontrolü; rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi, bu kaynaklardan gelen maksimum gücü izlemek için bir MPPT denetleyicisi kullanılarak yapılır. Mikro şebeke sistemi, şebekeye bağlı ve izole çalışma modlarında çalışabilir, güç çıkışı gereksinimine bağlıdır. DC kaynakları, DC yüklerinin beslendiği DC barasına bağlanır. Modelde rüzgar hızının ve güneş ışınlarının dinamik özellikleri göz önünde bulundurulmuştur. AnahtarKelimeler: RES,MPPT,PVsistemi
Özet (Çeviri)
For the future of our power system, the most important part is the microgrid system. The two types of renewable energy sources wind energy and solar energy system are considered in this thesis. These renewable energy sources (RES), wind energy, and solar energy are connected in parallel connection. The better performance of the system can be taken, by modifying the existing system topology. This thesis, includes modelling and control, of PV energy, and wind energy systems. Microgrid is the concept of integration a large amount of micro sources without being disturbed the main utility grid. In the hybrid microgrid system, there are PV and wind energies systems supplying to AC and DC buses. A backup battery storage system is connected with a DC bus in an emergency conditions.The control of the RES sources; wind energy and solar energy is done using an MPPT controller to track out maximum power from these sources. The microgrid system may operate in grid-connected and isolated modes of operations depends upon the requirement of power output. The DC sources are connected to the DC bus from where the DC loads are feed from it. The dynamic characteristics of the wind speed and solar irradiations are considered in model.