Investigation of the causes of the problems encountered in operation of real estate investments
Gayrimenkul yatırımlarının işletiminde karşılaşılan sorunların nedenlerinin incelenmesi
- Tez No: 703849
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGÜR KÖYLÜOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tesis Yönetimi, Proje Yönetimi, Değer Önerisi, İnşaat, Facility Management, Project Management, Value Proposition, Construction
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Kullanıcıların konforunu artıran ve giderek karmaşıklaşan sistemlerin işletiminin yanısıra, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarının yönetilmesine, üretkenlik ve verimliliğin arttırılmasına, regülasyon ve uyum gereksinimlerinin sürdürülmesine yönelik güçlü bir ihtiyaç olması nedeniyle, tesis yönetimi özellikle son on yılda popüler olgulardan biri haline gelmiştir. Projeler ve tesislerin ölçekleri büyüdükçe, bakım, onarım, günlük işletim gibi faaliyetlerin de profesyonel bir organizasyon eliyle, maliyet etkin, tesisin paydaşları için adil bir paylaşım modeli ve kullanıcı memnuniyeti sağlayacak şekilde yönetilebilmesi talebi her geçen gün artmakta, bu talebe paralel olarak yönetmelikler ve standartlar da sürekli geliştirilmektedir. Tez kapsamında, tesis ve proje yönetimi arasındaki ilişkiye ve değer önerisine ilişkin yönetsel içgörüler elde etmek amacıyla kapsamlı bir anket çalışması yapılmıştır. Ankette, betimsel analiz teknikleri kullanılarak, yönetsel içgörülerin elde edilmesi için elli bir profesyonele yirmi iki çoktan seçmeli soru sorularak uzman görüşleri toplanmıştır. Bu çalışma, gerçek hayattaki proje uygulayıcıları için, konu bağlamında geniş bir veri yelpazesi yardımıyla ortak görüşlerin, sıkıntı yaşanan noktaların ve önceliklerin vurgulanması açısından önemlidir. Pratik açıdan, önerilen anket çalışması, daha geniş bir zaman diliminde daha fazla profesyonele ulaşılarak uygulanabilir ve genişletilebilir, bu şekilde daha kapsamlı sonuçlar ve içgörülere üretmek mümkün olacaktır.
Özet (Çeviri)
Due to the fact that there is a strong need to operate growingly more sophisticated systems that adds comfort to users as well as to manage health and safety requirements, to increase productivity and efficiency, and to maintain compliance requirements, facility management has become one of the popular phenomenon especially for the last decades. As the projects and initiatives in the context of facility management expand, the need for businesses and organizations to manage all operations and to keep tracking of regulations increases day by day. That is the main reason behind why the facility management is gaining popularity by considering project management and value proposition concepts. In the thesis, a comprehensive survey study is conducted in order to achieve managerial insights on the relationship between facility and project management, as well as value proposition. In the survey, twenty-two multiple choice questions are asked to fifty-one professionals in order to obtain expert opinion for the purpose of revealing managerial insights as a result of descriptive analysis procedure. This is important for practitioners in real-life projects in terms of highlighting the common opinions, pain points, and priorities with the help of a broad range of data in the context of the topic. From practical point of view, the proposed survey study is applicable and extendable by reaching more and more professionals within a wider period of time, providing opportunities for generating more and more comprehensive conclusions and insights.