Türkiye'de kadına yönelik şiddet konusunda ki tutumların ekonometrik yöntemler ile çözümlenmesi: Akdeniz Üniversitesi öğrencileri örneği
Analysis of the attitudes towards violence against women in Turkey using econometric methods: A case of Akdeniz University students
  1. Tez No: 705029
  2. Yazar: DİLAN SOFU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADİL KORKMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonometri, Econometrics
  6. Anahtar Kelimeler: Kadına Şiddet, Şiddet Türleri, Faktör Analizi, Regresyon Analizi, Violence Against Women, Types of Violence, Factor Analysis, Regression Analysis
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonometri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu çalışma Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin kadına yönelik şiddet konusundaki tutumlarını incelemektedir. Bu amaçla tutumları temsil eden değişkenleri ölçmeye yönelik bir anket hazırlanmıştır. Bu ankette 48 soru vardır. Anketin uygulanması sonrasında elde edilen örneklem büyüklüğü 400'dür. Bu örneklem 288 kadın ve 112 erkekten oluşmaktadır. İlk olarak tutumları ölçmek için toplanan verilere faktör analizi uygulanmıştır. Burada, tutumlar; kanılar, duygular ve davranışları temsil etmektedir. Ardından bu tutumları hangi değişkenlerin etkilediğini saptamak için regresyon çözümlemeleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examine the attitudes of Akdeniz University students about violence against women. Within the scope of this study, a questionaire has been prepared. In this questionaire there are 48 questions to be replied. The size of sample obtained is 400. This sample is consisted of 288 female and 112 male. Firstly, factor analysis has been applied to the data in order to measure the attitudes. The attitudes are represented by opinions, emotions, and behaviours. Secondly, regression analysis has been applied in order to determine the reasons of these attitudes.