The Use of raw perlite in rapid filters for drinking water treatment
- Tez No: 7055
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMRA ULUATAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Perlit, filtrasyon, hızlı kum filtreleri, su arıtma tesisleri, Perlite, Filtration, rapid sand filters, water treatment processes. Science Division: 624.02.02 m
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET İÇME SUYU ARITIMI İÇİN HAM PERLİTİN HIZLI FİLTRELERDE KULLANIMI COKER. Ahmet Nuri Yüksek Lisans Tezi, inşaat Müh. Böl. Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Semra Si ber Uluatam Eylül 1989, 126 Sayfa Yüksek oranda kalabalıklaşma s kentlerde temiz su ihtiyacı gün geçtikçe daha önemli ve acil bir sorun haline gelmiştir. Hızlı filtreler su arıtma tesislerinde son engel olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada kırılmış ham perlitin filtre malzemesi olarak kullanımının kumla karşılaştırmalı olarak araştırması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE USE OF RAW PERLİTE THE USE OF RAW PERLİTE IN RAPID FILTERS FOR DRINKING WATER TREATMENT COKER. Ahmet Nuri M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Semra Siber Uluatam September 1989, 126 pages The need of clean water for the highly populated communities becomes more and more important and urgent problem to be solved. Rapid filter is last barrier in water purification process sequence. In this study the use of crushed raw perlite is investigated as a filter media in comparison with the use of sand.