Securitization and identity: The speech acts of Bashar al Assad
Güvenlikleştirme ve kimlik: Beşar Esad'ın söz edimleri
  1. Tez No: 706583
  2. Yazar: HAVVA DÜMEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAM ALİ SONER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kopenhag Okulu, Güvenlikleştirme, Suriye, Suriye İç Savaşı, Kimlik, Copenhagen School, Securitization, Syria, Syrian Civil War, Identity
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Güvenlik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Güvenlik Uluslararası İlişkiler disiplininin çok önemli kavramlarından bir tanesidir. Devletlerin karşılaştığı güvenlik sorunlarının çeşitliliği nedeniyle kavramın ne anlam ifade ettiği üzerinde fikir birliği yoktur. Geleneksel güvenlik anlayışı, askeri tehditlere odaklanmakta ve devleti merkeze almaktadır.Ancak, Soğuk Savaş'ın sona ermesiyle güvenliği yeniden kavramsallaştırmak için farklı yaklaşımlar ortaya çıkmıştır. Uluslararası İlişkilerde sıklıkla kullanılan bu yaklaşımlardan biri de Kopenhag Okulu ve güvenlikleştirmedir. Bu çalışmanın amacı, iç savaş sırasında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın muhalefeti güvenlikleştirme sürecini analiz etmektir. Bu çalışmanın temel argümanı, güvenlikleştirici aktörün muhalefete karşı olağanüstü önlemler alabilmek adına, farklı kimlikler yardımıyla hem Suriyelileri hem de bölgesel ve uluslararası aktörleri ikna etmek için muhalefeti güvenlikleştirildiğidir. Bu çalışmada, güvenlikleştirme kavramının hangi koşullar altında gerçekleştiğini ortaya çıkarmak için literatür taraması ve Beşar Esad'ın süreç içindeki söz edimlerine ışık tutmak adına söylem ve içerik analizi yapılmıştır. Bu amaçla, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 46 farklı konuşması ve röportajı analiz edilmiştir. Sonuç olarak, bu tez, Suriye İç Savaşı sırasında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın güvenlikleştirme sürecinde başarılı olduğu sonucuna varmaktadır.
Özet (Çeviri)
Security is one of the crucial concepts in International Relations. Due to diversity of the security issues encountered by the states, there is a lack of consensus on the definition of the concept. The traditional understanding of the security focuses on threats militarily and state was at the center. However, different approaches emerged to re-conceptualize the concept by the end of the Cold War. The Copenhagen School and its offshoot securitization is one of these approaches which is being frequently used in International Relations. The aim of this study is to analyze the securitization process of opposition, different identities and other actors by President Bashar al Assad during the Civil War. This research argues that the opposition is securitized with the help of different identities in order to convince both Syrians and regional and international actors so that the securitizing actor can take the extraordinary measures. This study conducts the methods of literature review to clarify the concept of securitization and under which conditions it took place and discourse and content analysis to highlight the speech acts of Bashar al Assad during the process. To this end, 46 different speeches and interviews of President Bashar al-Assad are analyzed. In all, this thesis conclude that securitization process by President Bashar al-Assad was successful during the Syrian Civil War.